Heb je ook zo’n zin in Pasen? Maar kijk je met weemoed naar al die lekkere, suikerhoudende paaseitjes in de winkel? Maak dan zelf de lekkerste paaseitjes zonder suiker! Dit zijn drie lekkere recepten:

Suikervrije paaseitjes met pindakaasvulling
Deze suikervrije paaseitjes zijn niet van echt te onderscheiden. Als vulling gebruik je pindakaas, maar je kunt natuurlijk ook notenpasta gebruiken.

Ingrediënten
Vulling
• 190 gram pindakaas zonder suiker
• 2 eetlepels kokosolie
• 1 theelepel vanille-extract
• 1/2 theelepel vloeibare stevia met chocoladesmaak (optioneel)

Chocolade buitenkant
• 100 gram pure chocola (72% cacao) of suikervrije chocoladeschilfers
• 1 eetlepel kokosolie

Benodigdheden: eivormpjes

Bereiding
1. Smelt de pindakaas en kokosolie en roer totdat beide ingrediënten volledig met elkaar vermengd zijn.
2. Voeg het vanille-extract en de stevia toe en roer alles door elkaar. Voeg naar smaak meer stevia toe.
3. Giet het mengsel in eivormpjes en zet deze gedurende 1 uur in de vriezer.
4. Haal de eitjes uit de vormpjes en leg ze op bakpapier. Dit is de vulling.
5. Maak de buitenkant van de eitjes door de chocola en kokosolie in een pannetje te smelten en tot een gladde massa te roeren.
6. Giet de gesmolten chocolade tot halverwege in de eivormpjes.
7. Druk de bevroren pindakaas-eieren in de chocola, met het patroon naar beneden. Zorg dat de chocolade de pindakaaseitjes helemaal omhult. Gebruik eventueel een lepel om de chocola helemaal over de vulling uit te smeren.
8. Doe de eitjes de koelkast, zodat de chocola kan stollen.

Suikrvrije paaseieren

Chocolade paaseitjes met kokosvulling
Mmm… deze paaseitjes smaken naar Bounty! Je maakt ze gemakkelijk zelf met kokosrasp, kokoscrème, cacao en kokosolie.

Ingrediënten
Vulling
• 75 gram kokosrasp
• 70 gram kokosolie, gesmolten
• 3 eetlepels kokoscrème
• 1/2 theelepel vanille
• 2 eetlepels honing (optioneel)

Chocolade buitenkant
• 60 gram kokosolie, gesmolten
• 6 theelepels cacaopoeder
• 1-2 eetlepels kokosbloesemsuiker (optioneel)

Bereiding
1. Maak de vulling door alle ingrediënten te vermengen in een kom.
2. Zet de kom in de koelkast totdat het mengsel stevig is.
3. Verdeel het mengsel in kleine hoeveelheden en rol hier eivormpjes van.
4. Zet de eivormpjes in de koelkast om ze helemaal hard te laten worden.
5. Maak de chocolade buitenkant door alle ingrediënten in een kom met elkaar te vermengen.
6. Neem een eivormpje en dompel deze in de chocolade. Het gemakkelijkst doe je dat door de eieren op satéprikkers te prikken.
7. Zet de met chocolade bedekte eieren op een bord en laat ze afkoelen tot de buitenkant helemaal hard is.

Witte chocolade paaseitjes
Paaseitjes wil je natuurlijk in verschillende kleuren. Zo maak je suikervrije witte paaseitjes:

Ingrediënten
• 75 gram cashewnoten
• 55 gram cacaoboter
• 35 gram gedroogde kokos
• 20 gram amandelmeel
• 2-3 eetlepels kokosmelk
• 1 theelepel vanille-extract of geschraapte vanilleboon
• snufje Keltisch zeezout
• 1 eetlepel steviapoeder (optioneel)

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender.
2. Als je een gladde massa hebt, maak je van ongeveer twee eetlepels eivormige balletjes.
3. Geef de eitjes lekkere toppings, zoals cacaonibs, gehakte noten, kokosrasp, cacaopoeder, lijnzaad of chiazaad.

Wat zet jij met Pasen op tafel? Deel het hieronder in de reacties! Hier vind je nog een paar lekkere recepten voor Pasen.

*Dit artikel is geschreven door Annemiek Shrestha-van der Krogt van www.floraa.nl

Print Friendly