Ik probeer de laatste tijd steeds meer af te wisselen met ontbijtjes, dus naast mijn Overnight Oats, een smoothie op z’n tijd, rijstewafels met kaas en bananenbrood, heb ik laatst eens een keer de suiker- en glutenvrije pannenkoekjes van Focus on Foodies geprobeerd.

En lekker dat ze zijn! En oh-zo makkelijk. Het enige wat je in principe nodig hebt is 1 banaan en 1 ei. En wat kaneel. En wellicht wat geraspte kokos en lijnzaad. That’s it! De pannenkoekjes zijn zo klaar en lekker smeuïg. Ook zijn ze van zichzelf al heerlijk zoet door de banaan. Voor mij is dit zeker een blijvertje!

pancakesanders

Ingrediënten
Voor 4 pannenkoekjes
1 banaan, goed fijngeprakt
1 ei, losgeklopt
1 el geraspte kokos
1 el lijnzaad
1 tl kaneel

allergie1

Bereidingswijze
1. Voeg het losgeklopte ei bij de fijngeprakte banaan en roer goed door. Voeg vervolgens de kokos, lijnzaad en kaneel toe en meng dit goed.

2. Verhit een bakpan (liefst met anti-aanbaklaag) op laag vuur en schep 4 ronde pannenkoekjes in de pan. Bak ze gedurende 1 á 2 minuutjes. Als ze makkelijk loslaten, keer ze dan om en bak nog een minuutje.

That’s it! Enjoy! ♥

pancakes

Print Friendly