Vandaag is het Eerste Paasdag en normaal gesproken zou ik dan een mandje vol lekkere verse broodjes en croissantjes op tafel zetten en een plakje kaas zou dan zeker ook niet ontbreken. Helaas is dat nu geen optie meer voor mij, dus moest ik iets anders bedenken.

Ik kwam gisteren verse aardbeien tegen en kreeg ineens zin om mijn dagelijkse portie havermout eens te pimpen. En echt eerlijk waar, ik had gewoon écht zin in dit ontbijtje: zelfs gisteravond al. Het is niet super fancy schmancy, maar wel ontzettend lekker en het vult enorm goed. Ook werd ik gewoon vrolijk van zo’n kleurrijk geheel 🙂

Havermout met vers fruit

Ingrediënten
200 ml plantaardige melk (rijstemelk of amandelmelk)
50 gram havermout
1/2 tl ahornsiroop
1 tl kaneel
1/2 appel, in stukjes
handjevol rozijntjes
1 banaan, in plakjes
3-4 grote aardbeien, in plakjes
1 tl geraspte kokos
1 tl lijnzaad
1 tl raw cacao nibs

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Doe de melk en de havermout in een pannetje en zet op een laag vuurtje. Voeg de kaneel, ahornsiroop, stukjes appel en de rozijntjes toe. Verwarm dit al roerende.

2. Na een tijdje wordt de havermout wat dikker en dan is ie goed. Dat duurt niet heel lang: hooguit een paar minuutjes.

3. Schep het in een kommetje en decoreer met het gesneden fruit. Strooi de kokos, lijnzaad en cacao nibs eroverheen.

That’s it! Enjoy! ♥

Op zoek naar de ingrediënten voor dit recept? Hieronder vind je links waar je ze online kunt bestellen:

Print Friendly