Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met allerhande recepten voor koekjes en cakejes. Vaak heb ik daar amandelboter voor nodig. Het valt me op dat kant-en-klare amandelboter best prijzig is. Een potje van 250 gram kost namelijk al gauw €8!

Amandelboter

Dus, daarom heb ik het maar zelf gemaakt! In feite is amandelboter niks meer dan amandelen met wat zout. Al kun je – als je dat wilt – het zout ook achterwege laten. Je kunt er ook nog andere ingrediënten zoals kaneel, honing en kokosrasp aan toevoegen, maar als basis voor koekjes houd ik hem liever naturel. Als broodbeleg is het wel lekker om te variëren met verschillende toevoegingen.

Ingrediënten
2 cups amandelen
snufje zeezout

allergie1

1. Doe de amandelen en het zout in je keukenmachine/food processor en laat draaien. Het duurt gemiddeld 15 minuten voordat het mengsel mooi romig is geworden. Schraap af en toe de zijkanten met een spatel terug in het mengsel.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly