Vandaag is het tijd voor een superlekker recept! Ik bedoel, de combinatie banaan en pindakaas & chocolade en kaneel is wat mij betreft een match made in heaven. Dit recept maakt geen gebruik van een suikervervanger, behalve een klein beetje biologische honing in de choco-kaneel swirl. De zoetigheid komt verder volledig van de bananen. Een gezond tussendoortje dus!

Bananenbrood - Blij Zonder Suiker

Dit bananenbrood is volledig glutenvrij: de meelsoort die ik heb gebruikt is kokosmeel. Dit kun je heel simpel zelf maken, maar is ook in reformwinkels of online te koop.

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor het brood:
4 medium bananen, fijngeprakt
4 eieren
¼ cup plantaardige boter (of roomboter als je geen koemelk-allergie hebt), gesmolten
½ cup pindakaas
½ cup kokosmeel
1 tl baking soda
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
snufje zout

Voor de swirl:
2 el plantaardige boter of roomboter
2 el kaneel
½ cup 70% chocolade, in stukjes
1 el biologische honing

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een cakeblik in. Leg er een vel bakpapier over de lengte in.
2. Doe de boter, kaneel, chocolade en honing in een pannetje op een laag vuur. Laat dit langzaam smelten (roer regelmatig!) en haal het van het vuur als de boter helemaal gesmolten is.
3. Meng de geprakte bananen met de eieren, gesmolten boter en pindkaas in een grote kom. Roer goed door tot alles gemengd is.
4. Voeg het kokosmeel, baking soda, bakpoeder, zout en vanille extract toe en meng alles goed.
5. Schep het beslag in de bakvorm en giet het chocolademengsel eroverheen. Maak met een mes of vork een swirl in het beslag.
6. Bak het bananenbrood gedurende 45 minuten gaar. Laat vervolgens 15 minuten afkoelen voor je hem uit het blik haalt.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly