Laatst merkte ik op zondag op dat ons speltbrood nagenoeg op was en ik dus iets anders moest verzinnen om op maandag mee naar mijn werk te nemen. Ik zag dat er ook een aantal zeer rijpe bananen in de schaal lagen die ik eigenlijk zo niet meer zou opeten. Rijpe bananen zijn echter erg geschikt om mee te bakken, dus ik besloot om breakfast muffins te maken. Ideaal om mee te nemen en ze zijn erg vullend.

muffins

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor 12 muffins
1 1/2 cup speltmeel
1 cup havermout
1/2 cup palmsuiker
2 tl baking soda
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 ei
3/4 cup lactosevrije melk
1/3 cup plantaardige olie
1 tl chiazaad
1/2 tl vanille extract
1 cup geprakte rijpe bananen

allergie12

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C en doe 12 bakvormpjes in de muffin bakvorm.

2. Doe het meel, havermout, suiker, baking soda, bakpoeder, chiazaad en zout in een kom en meng even goed door.

3. Klop in een andere kom het ei een beetje los en voeg de melk, olie en vanille extract toe. Roer de geprakte bananen er doorheen. Voeg het meelmengsel toe en roer door tot alles goed gemengd is.

4. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak de muffins voor ongeveer 18-20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat de muffins vervolgens goed afkoelen in de muffin bakvorm. Ik laat ze er persoonlijk altijd in zitten terwijl ze afkoelen, maar uiteraard kun je ze eruit halen en op een rooster zetten om verder af te koelen.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly