Cheesecake is toch wel één van mijn favoriete guilty pleasures. Ik weet alleen dat ik er in 9 van de 10 keer buikpijn van krijg. Je kunt je dus vast wel voorstellen hoe blij ik was toen ik dit recept tegenkwam voor een cheesecake die je niet hoeft te bakken en waar geen geraffineerde suiker, eieren, soja én gluten in zitten. Heaven!

Kaneel Cheesecake

Ingrediënten
De vulling
120 gram appelmoes
150 gram ongebakken en ongezouten cashewnoten
1/2 el vanille extract
3 el kokosvet
60 ml ahornsiroop
1/2 tl zout
2 tl citroensap
1 tl kaneel

De bodem
90 gram dadels, ontpit
1/4 tl kaneel
80 gram amandelen
snufje zout
1/4 tl vanille extract
water, mits nodig

Bereidingswijze
De vulling
1. Doe de cashewnoten in een schaaltje en doe er water bij. Ze moeten helemaal onder water staan. Laat dit een nachtje staan.

2. Zeef de cashewnoten en dep ze droog met wat keukenpapier. Doe alle ingrediënten, op 1/2 tl kaneel na, in de blender of keukenmachine. Laat draaien tot het een mooi glad geheel is.

De bodem
3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (mijn blender trekt dit niet) en laat draaien tot een kruimelig geheel ontstaat. Als het te droog is, voeg dan wat water toe. Schep alles in een bakvorm van 20 cm.

4. Schep de vulling (op 2 el na) op de bodem en spreid uit. Voeg de kaneel die je apart hebt gezet samen met de 2 el vulling en schep dit bovenop de taart. Gebruik een vork om een mooi swirl-patroon te maken.

5. Zet de taart in de diepvries tot ‘ie hard genoeg is om aan te snijden.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly