Nog een fijn ontbijtreceptje voor jullie vandaag. Ik deelde al eerder mijn recept voor bananenbrood, maar dat recept bevat speltmeel. En dat mag ik nu helaas niet meer. Vandaar dat het me een leuk idee leek om het eens op een andere manier te maken zodat ik het wel mag eten. Bananenbrood 2.0 dus 😉

Banana-Nut-Bread

Ook dit is een basisrecept: je kunt er uiteraard nog ingrediënten als chocolate chips, walnoten of zelfs rum aan toe voegen. Je kunt het beste rijpe bananen gebruiken voor dit recept. Dus als je weer eens (bijna) zwarte bananen hebt, gooi ze dan niet weg. Bak er een heerlijk brood van!

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
3 bananen, fijngeprakt
¼ cup kokosvet (gesmolten)
¼ cup ahornsiroop
2 tl vanille extract
2 eieren
¼ cup kokosmeel
1 cup gierstmeel
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
optioneel: walnoten, fijngehakt

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 175°C en vet een cakeblik in.

2. Mix in een kom alle droge ingrediënten en in een andere kom alle natte ingrediënten. Doe vervolgens de droge ingrediënten bij de natte en roer tot een glad geheel is. Helemaal superglad wordt het niet, maar zorg ervoor dat de grootste klonten weg zijn.

3. Schep het beslag in het bakblik en bestrooi met wat fijngehakte walnoten.

4. Bak gedurende 45 minuten tot het een mooi gaar bananenbrood is.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron originele recept: Girl Makes Food

Print Friendly