Koekjes zijn toch wel mijn favoriete baksels om te maken. Lang niet altijd even makkelijk, maar áls ze goed lukken, dan kan ik daar mezelf en veel anderen erg blij mee maken! Ik houd van het feit dat een koekje binnen een paar happen op is, makkelijk mee te nemen is en vaak niet zo machtig is als een brownie of een cupcake. Ook zijn ze ideaal om als cadeautje te geven!

chocochip

Chocolate chip cookies behoren toch wel tot mijn top 5 van koekjes. Voor mij moet de buitenkant een beetje crunchy zijn en de binnenkant lekker zacht en chewy. Deze voldoen zeker aan mijn eisenpakket! Ik ben er – en veel mensen met mij – erg tevreden over!

Ingrediënten

1 1/2 cup rijstmeel
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
2 eieren
1/4 cup lactosevrije boter, op kamertemperatuur
1 cup erythritol
1/2 cup palmsuiker
1 tl vanille extract
1 cup pure chocolade drops, suikervrij (of 100 gram suikervrije pure chocolade, in stukjes gehakt)
1/2 cup gehakte noten (bijv. walnoten en hazelnoten)

allergie1

Bereidingswijze

1. Zeef het meel met de baking soda en zout boven een een grote kom.

2. Mix de boter met de twee soorten suiker en het vanille extract met een (hand)mixer tot het een romig geheel is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe: mix alles goed door nadat je ze toevoegt.

3. Voeg beetje bij beetje het meel toe en mix tot een mooi deeg vormt. Voeg de chocolade en de noten toe en roer even door.

4. Dek het deeg af met folie en zet het een uurtje in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.

5. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes (van +/- 2 cm) van het deeg. Plaats ze op de bakplaat en laat wat ruimte (5 cm) over: de koekjes worden namelijk groter.

6. Bak ze gedurende 8-10 minuten of tot ze mooi goud bruin van kleur zijn. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rek om verder af te koelen. Of eet ze gelijk op natuurlijk 😉

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly