Zo, daar ben ik weer! 🙂 Ik maakte dit recept laatst op mijn verjaardag voor een aantal man en iedereen was er erg positief over! Zelfs mijn partner in crime, terwijl hij eigenlijk totaal niet van couscous houdt. Als hij het lekker vindt, dan moet het haast niet anders kunnen!

Jamie Oliver Griekse Kip met Couscous

Het recept voor deze Griekse kip komt uit de welbekende 15-Minute Meals reeks van Jamie Oliver. Ik moet er wel even bij zeggen dat ik er véél langer mee bezig was, met name door het vele snijden. Als je alles van tevoren klaar zet, dan zou het in theorie wel moeten kunnen. Omdat ik zo druk bezig was met voorbereidingen die dag, heb ik zelf geen foto’s gemaakt. Deze foto is dan ook van Jamie zelf. Ik zal deze a.s.a.p. wisselen voor een foto die ik zelf heb gemaakt van mijn versie. Ik heb namelijk geen erwten gebruikt (daar houd ik niet van), maar snijboontjes.

Ik vind dit echt een heerlijk zomers gerecht. Lekker licht door de couscous, fris door de yoghurt en smaakvol door de verse kruiden. Omnomnom!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Couscous:
300 gram couscous
1 rode paprika (in blokjes gesneden)
1 gele paprika (in blokjes gesneden)
1 rode peper (zaadjes verwijderd en fijngesneden)
4 bosuitjes (fijngesneden)
verse dille (paar takjes) (fijngesneden)
200 gram snijboontjes (in smalle stukjes gesneden)
2 el extra virgine olijfolie
40 gram fetakaas
optioneel: groene of zwarte olijven

Kip:
400 gram biologisch kipfilet
1 tl oregano
1 tl allspice (piment)
Rasp van 1 citroen
olijfolie

Saus:
1/2 komkommer (geraspt)
250 gram yoghurt (koemelkvrij of gewoon normale, dat maakt niks uit)
1/2 citroen
handjevol verse munt (fijngesneden)

allergie12

Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in reepjes en leg op een vel bakpapier. Meng de kip met de oregano, allspice, olijfolie en citroenrasp. Vouw het papier dicht en duw het een paar keer goed aan. Verhit wat olie in een pan en bak de kip tot het mooi goudbruin is. Voeg op het laatst de fijngesneden snijboontjes toe en bak even mee.

2. Bestrooi wat zout over de geraspte komkommer en knijp het geheel uit zo dat al het vocht eruit kan lopen. Meng dit met de yoghurt, sap van 1/2 citroen en de munt. Roer goed door.

3. Meng de paprika, rode peper, dille en bosuitjes en leg dit op een groot bord. Hier komt zo de rest van het gerecht op te liggen.

4. Bereid de couscous volgens de verpakking. Meestal is dit 500 ml water op een pak couscous en een paar minuten laten staan. Voor een extra volle smaak kun je hier ook (groente)bouillon voor gebruiken. Verdeel de couscous over het bord en schep het groente- en kruidenmengsel door de couscous. Voeg de olijven toe en giet de extra virgine olijfolie en wat citroensap over het geheel. Meng goed door. Schep de kip erboven op, verkruimel de fetakaas over het geheel en serveer met de yoghurtsaus.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron recept
Credit foto Jamie Oliver

Print Friendly