Ik vind pesto heerlijk. Op een stukje stokbrood of door de pasta, gecombineerd met rucola en pijnboompitjes. Het recept voor de pasta volgt later deze week, maar ik wil het recept voor verse groene pesto nu al delen. Het is echt, zoals meestal met de recepten die ik graag gebruik, super snel en makkelijk te maken. Bijna net zo snel als een potje kant-en-klare pesto opendraaien. Echt waar. Plus, in zelfgemaakte pesto zit geen suiker, melkzuur, aardappelzetmeel (ja echt!) of cashewnoten (goedkopere vervanger voor pijnboompitjes).

pestogroen

Ingrediënten
175 ml extra virgin olijfolie
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl pijnboompitjes
1/4 tl (zee)zout
snufje zwarte peper
paar druppels (vers) citroensap
4 goede handen vol verse basilicum

1. Doe alle ingrediënten – behalve de basilicum – in de blender en blend tot het een mooi en glad geheel is.

2. Voeg vervolgens beetje bij beetje de basilicum toe en blend tot alles goed gemengd is en het de juiste consistentie heeft.

That’s it! Enjoy!♥

Print Friendly