Nu ik helemaal geen koemelkproducten meer mag, ben ik naarstig op zoek gegaan naar een vervangend product. Ik eet af en toe wat sojaproducten, maar lang niet elke dag. En ik moet toegeven dat ik altijd best veel yoghurt at, eigenlijk dagelijks. Ik had een tijdje terug al iets gelezen over kokosyoghurt, maar ik heb het project steeds uitgesteld omdat ik dacht dat ik er vast uren kwijt mee zou zijn. Het tegendeel is waar! Dit is echt zo easy peasy en snel! Ik zou het zeker een keertje proberen!

Homemade Kokosyoghurt

Het beste is om je kokosmelk van tevoren in de koelkast te zetten en alleen de room (en niet het kokoswater) te gebruiken: dan wordt je yoghurt wat dikker. Anders blijft het een dunne yoghurt. Je kunt eventueel ook een gedeelte room en een gedeelte kokoswater gebruiken tot het de dikte heeft die je graag wilt. Ik raad het merk Aroy-D aan, te koop bij de meeste toko’s en online. Zorg er in ieder geval voor dat je een volvette kokosmelk gebruikt, dus geen light. Veel merken gebruiken ook E-nummers en andere toevoegingen: die kun je ook het beste maar gewoon vermijden.

Wat je verder nodig hebt: een gesteriliseerde glazen pot die je goed kunt afsluiten en een oven. De hoeveelheid kokosmelk die je gebruikt is gelijk aan de uiteindelijke hoeveelheid yoghurt die je krijgt.

Ingrediënten
750 ml kokosmelk
2 capsules Probiotica (bijvoorbeeld die van Orthica)

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Giet de kokosmelk in de glazen pot. Open de capsules Priobiotica en strooi bij de melk. Roer nu goed door.

2. Doe de pot goed dicht en zet ‘m in de oven met de deur dicht. Zet de oven niet aan, maar zorg wel dat het lampje aan is. Die warmte is genoeg voor het fermentatieproces. Laat dit 24 uur staan. En et voilà: nu heb je kokosyoghurt!

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly