Sinds ik geen zoet broodbeleg of plakjes kaas meer eet, ben ik lange tijd op zoek geweest naar een goed alternatief voor op mijn dagelijkse sneetjes speltbrood. Ik ontbijt met havermout, maar lunch vaak graag met brood. Een paar weken geleden ontdekte ik hummus.

Ik heb verschillende merken geprobeerd en mijn favoriet is de hummus van de versafdeling van de Jumbo. Ik zag alleen dat er heel wat E-nummers in zitten en een klein bakje waar ik 2-3 dagen mee doe kost €1,99. Ik besloot om het maar gewoon eens zelf te maken.

Samen met vriendin Vera ging ik aan de slag. Ik kan je inmiddels – uit ervaring – vertellen dat het belangrijk is om een goede staafmixer (of keukenmachine) in huis te hebben, omdat je anders veuls te lang bezig bent (lees: zeker een half uur) en de hummus, ondanks de grote inspanning, niet mooi glad wordt. Gelukkig heb ik thuis wel een hele fijne staafmixer/keukenmachine en was ik de tweede keer binnen 5 minuten klaar.

Blij Zonder Suiker Hummus

Zelf hummus maken lijkt in eerste instantie misschien een hele taak, maar geloof me, dat is het echt niet. Het is niet meer dan alle ingrediënten in de keukenmachine stoppen en die het zware werk laten doen. Het resultaat: een heerlijke, verse hummus zonder E-nummers en conserveermiddelen én voor een fractie van de prijs!

Ingrediënten
350 gram kikkerwten uit blik of pot, uitgelekt
2 teentjes knoflook
sap van 1/2 citroen
2 el tahin (sesampasta)
1 tl komijn
1 tl koriander
peper en zout naar smaak
olijfolie

allergie1

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten samen met een scheut olijfolie in de keukenmachine en laat draaien. Voeg telkens wat olijfolie toe, totdat de hummus de juiste dikte heeft. In mijn geval waren dat ongeveer 5-6 eetlepels.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly