I love Indian food! Echt, ik vind het heerlijk! Mijn Kip Tikka Masala wordt hier met enige regelmaat gegeten. Maar, afwisseling is ook prettig, dus ik ben op zoek gegaan naar een ander Indiaas recept. En… die heb ik gevonden hoor: in de vorm van deze kokoscurry!

kipkokoscurry_klein

Het is een ontzettend lekkere curry die véél minder tijd kost dan de Tikka Masala. De kruiden hoeven niet eerst in te trekken en er komt ook geen oven aan te pas. Ik heb in mijn variant geen ui gebruikt: dit omdat ik daar ontzettende buikpijn van krijg. Als je daar geen last van hebt, voeg dan gerust een uitje toe!

De combinatie met een versgebakken naan is echt fantastisch. Maak die er vooral ook bij: het is zó simpel en snel klaar. Een must voor bij dit recept!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 ui, fijngehakt (optioneel)
2 teentjes knoflook, geperst
1 kopje bloemkool, klein gesneden
1 el Indiase currypoeder (welke maakt niet uit, uit een blikje of zelfgemaakt)
1 tl komijn
750 ml (kippen)bouillon
2 kipfilets, in stukjes gesneden en gebakken
2 tl limoensap
basmati rijst, gekookt
1 blikje kokosmelk
verse koriander
zout en peper

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm wat rijstolie of kokosvet in een soeppan. Voeg – als je een uitje gebruikt – de ui toe en fruit aan tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en bloemkool toe en bak gedurende een paar minuutjes.

2. Voeg nu de kruiden (ook de komijn) toe en bak gedurende 1 minuut mee. Voeg nu de bouillon toe en roer goed door. Zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.

3. Voeg nu de stukjes kip, limoensap en kokosmelk toe. Laat dit gedurende 10 minuten wat indikken. Roer af en toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Maak nu het beslag voor de naans en bak deze zodat ze tegelijk klaar zijn met de curry.

4. Schep de gekookte warme rijst op een bord en schep daar flink wat curry overheen. Garneer met de versgehakte koriander. Serveer met de naan.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron recept

Print Friendly