Ik hoop dat de naam van deze soep je niet afschrikt: Mulligatawny betekent “peper water” en is een traditionele Indiase soep. Laat de lange ingrediëntenlijst je ook niet weerhouden van het maken van deze soep: het meeste heb je vast wel in je kast staan. Ook de voorbereidingstijd is minimaal: binnen een kwartiertje heb je alles in de pan zitten. De meeste tijd gaat zitten in het sudderen (+/- 30 minuten). Tip: als je groentebouillon gebruikt, dan is deze soep geschikt voor vegetariërs.

indiasesoep

Het resultaat is een volle, dikke en romige soep met een heerlijke geur (al die kruiden!) en werkelijk super lekker van smaak. Ik denk dat deze soep perfect is voor op een koude dag, want hij warmt je echt op. Nomnomnom!

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor 6 porties
1/4 cup lactosevrije boter
1 grote ui, fijngehakt
1 wortel, geschild en in stukjes gehakt
1 rode peper, fijngehakt
3 teentjes knoflook, geperst
1/2 cup rode linzen (ongekookt)
3 cups bouillon (kip- of groente)
2/3 cup kokosmelk
2 tl gemberpoeder
2 kleine appels, geschild en in stukjes
1 blikje gehakte tomaten
1 tl. komijn
1/2 paprikapoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl kurkuma
1/4 tl kardemom
1/4 tl zwarte peper
1/2 tl tijm
1/4 tl piment
zout en peper naar smaak
paar druppels citroensap

allergie1

Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een diepe pan en voeg de ui, wortel en rode peper toe. Bak gedurende ongeveer 5 minuten of tot de ui glazig is. Voeg nu de knoflook, stukjes appel en gehakte tomaten toe en bak gedurende 3 minuten mee. Doe er nu alle kruiden bij en roer goed door zodat alles goed gemengd wordt.

2. Voeg de linzen en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer een half uurtje sudderen.

3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep even met een staafmixer (dit is geheel optioneel overigens!). Doe de kokosmelk erbij en roer door de soep. Verdeel over een aantal kommen en serveer met wat zelfgemaakt Naan Brood.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly