Vandaag deel ik graag een recept voor een heerlijke ‘nougat’ met een Kerst-tintje. Het lijkt een beetje op Spaanse Turrón qua uiterlijk. Maar, echte nougat bevat in principe maar een paar ingrediënten, waaronder vooral heel veel suiker (en honing).

Het leek mij leuk om een soort nougat te maken, maar dan zonder al die geraffineerde suikers. Qua structuur en smaak is het wel wat anders (het is op basis van kokos), maar wel echt ontzettend lekker. Door de pistachenoten en frambozen is het qua kleur ook helemaal Kerst. Leuk voor na het Kerstdiner als lekkernij voor bij de koffie en thee!

Suikervrije no-bake nougat

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor ongeveer 20 stukjes
2 1/2 cup kokosvet
1 1/4  cup kokosmelk
1 vanillestokje (opengesneden en zaadjes apart)
1 el ahornsiroop, rijststroop of een andere vloeibare suikervervanger
1/2 cup geraspte kokos
1 macadamianoten, grof gehakt (je kunt trouwens ook prima amandelen of hazelnoten gebruiken)
1 cup ongezouten pistachenoten
1 cup bevroren frambozen (ander fruit kan ook, maar rood is wel de über kerstkleur natuurlijk)

Bereidingswijze
1. Vet een bakblik van ongeveer 20 cm lichtjes in en leg er een velletje bakpapier in.

2. Verwarm het kokosvet tot het helemaal vloeibaar is. Doe dit nu in de blender (of keukenmachine) en voeg de kokosmelk, vanillestokje, ahornsiroop en geraspte kokos toe. Blend dit nu tot een mooi glad geheel is. Zorg er voor dat je niet te lang bezig bent, anders wordt het kokosvet weer hard. Schep nu de noten en de frambozen voorzichtig door het mengsel.

3. Giet het mengsel in het bakblik en zet het gedurende 4 uurtjes in de diepvries. Til nu de ‘nougat’ uit het blik met behulp van het bakpapier. Snijd het in hapklare stukjes (0ngeveer 20 stuks).

4. Je kunt ze het beste in de vriezer bewaren en net voor het serveren (ongeveer een half uurtje) er uit halen.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron foto: The Orange Pantry

Print Friendly