Dit recept is eigenlijk ontstaan doordat ik op zondag onze koelkast wilde ‘leeg koken’. Het is dus een combinatie van ingrediënten die ik nog in de koelkast en voorraadkast had liggen, maar die wel zorgde voor een lekker en makkelijk pastagerecht. Necessity is the mother of invention 😉

photo

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 stukken biologisch kipfilet, in reepjes
volkoren pasta
3 sjalotjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 bosje verse basilicum, fijngehakt
1 el peterselie
1 tomaat, in stukjes gehakt
Italiaanse groenten, naar smaak
1 blik gehakte tomaten
1 pakje tomatenpassata
1/2 pakje Soy Cuisine
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1/2 gistvrij bouillonblokje
1 el balsamicoazijn
1/2 bol buffelmozzarella, in stukjes
zout en peper naar smaak
pijnboompitjes

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit in een hapjespan of wok wat olijfolie of kokosvet. Fruit de sjalotjes en de knoflook even tot ze mooi glazig zijn. Voeg de nu kip toe en kruid met wat peper en zout. Als de kip gaar is voeg je tomatenblokjes, passata en soy cuisine toe. Roer goed door. Voeg nu het bouillonblokje en de balsamicoazijn toe. Laat het 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Voeg na 5 minuten de in stukjes gehakte tomaat en Italiaanse groenten toe.

3. Kruid de saus vervolgens met de oregano en tijm. Voeg de mozzarella toe, roer even door en voeg vervolgens de peterselie en basilicum toe. Laat nog even 2 minuten op het vuur staan en roer goed door.

4. Serveer met de volkoren pasta en strooi wat pijnboompitjes over de saus. Lekker met rucola!

That’s it! Enjoy!♥

Let niet op de crappy kwaliteit van onderstaande foto. Het was al bijna donker, dus kreeg het niet mooi op de gevoelige plaat vastgelegd, helaas!

photo (1)

Print Friendly