Het is eind oktober en dus hoog tijd voor een recept met pompoen als hoofdingrediënt! Vorig jaar maakte ik een Pumpkin Pie en vandaag is het tijd voor muffins. Gewoon omdat deze lekker makkelijk te delen zijn met anderen. En er zit kaneel in. Als je mij een klein beetje kent, dan weet je vast dat ik een groot liefhebber ben van kaneel.

Dit recept is een ode aan de herfst: de combinatie van pompoen en kaneel is ontzettend lekker. De muffins zijn lekker zacht en moist ( geen idee wat het Nederlandse woord hiervoor is trouwens). Een ideale traktatie voor bij de koffie of met warme chocolademelk.

Pompoen kaneel muffins

Voor dit recept heb je geen ingewikkelde ingredienten nodig. Wat je wel nodig hebt is pompoenpuree. Deze kun je gelukkig heel makkelijk zelf maken. Dit recept bevat geen geraffineerde suikers, geen gluten en geen koemelk. 

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor 10 muffins

1 cup amandelmeel
1 tl baking soda (geen bakpoeder!)
1/4 cup pompoenpuree
3 eieren
3 el (koudgeslingerde) biologische honing (of ahornsiroop)
1/2 tl vanille extract 
snufje zout
1/2 tl pumpkin spice kruiden (optioneel)
1 el kaneel
2 el palmsuiker

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C en doe de bakvormpjes in de muffin bakvorm (of vet de vorm goed in).

2. Meng in een klein kommetje de kaneel met de palmsuiker. Zet even aan de kant.

3. Meng het amandelmeel met de bakingsoda en het zout in een kom.

4. Voeg de eieren en de pompoenpuree toe en mix goed door elkaar. Voeg de honing, de kruiden en het vanille extract toe. Meng goed door.

5. Schep het beslag in de bakvorm (vul ze ongeveer tot de helft). Verdeel de kaneelsuiker over het beslag.

6. Bak gedurende 12-15 minuten tot ze mooi gaar zijn en een prikker er schoon uitkomt.

That’s it! Enjoy! ♥

Geïnspireerd op een recept van Lexi’s Clean Kitchen 

Print Friendly