Soms heb ik gewoon zin in een lekker kopje soep. Eentje die makkelijk en snel te bereiden is, maar dan wel zonder pakjes en zakjes. Deze bloemkoolsoep voldoet aan al die eisen!

Vega bloemkoolsoep
Het is een heel eenvoudig recept: je hoeft er – buiten de bloemkool – niks voor te snijden. Ideaal dus als je even snel-snel iets lekkers wilt maken. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer. De combinatie van de kruiden en de pittige harissa maakt dat deze soep een heerlijke smaaksensatie is.

Ingrediënten
1 grote bloemkool
2 el olijfolie
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl kurkuma
1/2 tl kaneel
2 el harissa
750 ml groentebouillon
250 ml amandelmelk
2 el amandelboter
zout en peper naar smaak
optioneel: verse koriander ter garnering

Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in roosjes.

2. Verhit de olie in een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Voeg de koriander, komijn, kaneel en harissa toe en bak al roerende gedurende 2 minuten.

3. Voeg de bloemkoolroosjes, warme groentebouillon, amandelmelk en de amandelboter toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuutjes zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.

4. Pureer de soep nu met de staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrooi met verse koriander. Serveer met vers brood.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly