Tsja, appelbeignets horen toch ook echt bij Oud & Nieuw, toch? Vandaag deel ik een recept voor heerlijke, vers gebakken appelbeignets. Ze bevatten geen toegevoegde suikers, zuivel of tarwe. Ideaal om op Oudjaarsavond samen met de Suiker- en Zuivelvrije Oliebollen te combineren 🙂

applebeignets1

Ook dit recept komt uit het boek Zo Bakt Nederland. Ik heb al veel recepten uit dit boek gemaakt: het is echt een aanrader!

Ingrediënten
5 appels
2 el palmsuiker
1 tl kaneel
150 gr speltmeel
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder (of bakpoeder)
175 ml amandel- of rijstmelk
1 ei
snufje zout
rijstolie of kokosvet (om in te bakken)
zelfgemaakte poedersuiker (doe wat palmsuiker in je blender en blenden maar!)

allergie12

Bereidingswijze

1. Verhit de olie tot 180°C.

2. Meng alle ingrediënten – behalve de appels en de poedersuiker – en roer tot het een mooi en glad papje is. Belangrijk: voeg de melk beetje bij beetje toe, dus niet in 1 keer.

3. Schil de appels en snijd ze in schijven. Haal de schijven door het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak ze tot ze mooi bruin zijn. Haal de appelschijven uit de olie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Serveer eventueel met zelfgemaakte poedersuiker.

That’s it! Enjoy! ♥

Credit foto

Print Friendly