Ik ben een groot van fan van volkoren pasta en spaghetti en probeer dan ook graag allerlei variaties uit. Zo kwam ik afgelopen weekend dit recept van Jamie Oliver tegen. Het resultaat: een super snelle, maar heerlijke spaghetti!

pastametgarnalen

Volkoren Spaghetti met Garnalen & Zongedroogde Tomaten
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram volkoren spaghetti
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
2 Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden
500 gram grote garnalen (vers of diepvries)
1 klein wijnglas Chardonnay (of andere witte wijn)
6 zongedroogde tomaten
1/2 citroen (sap en rasp van de schil)
2 handenvol rucola, grof gehakt
Parmezaanse kaas, geraspt
pijnboompitjes, ter garnering
zout en peper, naar smaak

1. Doe de zongedroogde tomaten in een blender en blend tot je een tomatenpuree hebt.

2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en de Spaanse pepers. Doe, zodra de knoflook begint te verkleuren, de garnalen erbij en bak deze gedurende 1 á 2 minuten.

4. Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten koken. Roer af en toe door.

5. Laat de spaghetti uitlekken en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng alles goed door. Knijp het citroensap er over, doe de rucola erbij en giet indien nodig wat kookvocht erbij. Strooi de citroenrasp er over heen. Mix alles goed door elkaar.

6. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over 4 borden. Strooi wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes over de spaghetti. Serveer met de rest van de rucola, eventueel met een balsamico dressing en pijnboompitjes.

Enjoy! ♥

Print Friendly