Veel recepten die ik uitprobeer bevatten kokosmeel. Nou is kokosmeel behoorlijk prijzig: voor een zak van 500 gram betaal je gemiddeld €10,00. Gelukkig is er een goedkoper alternatief: zelf maken! De laatste tijd heb ik tal van basisrecepten gepost, o.a.: amandelmelk, amandelboter en kokosboter. Dan kan kokosmeel natuurlijk niet ontbreken!

Kokos-Chips - Blij Zonder Suiker

Het leuke aan kokosmeel maken is dat het zó ontzettend gemakkelijk is en ook nog eens véél goedkoper dan kant-en-klaar kokosmeel. Het enige wat je nodig hebt is water en kokos-chips (ongezoet). Ik heb de mijne in Duitsland gekocht, maar in Nederland zijn ze ook te koop, bijvoorbeeld in een toko.

Ingrediënten

kokos-chips
water

Bereidingswijze
1. Doe de kokos-chips in een kom met water. De water-kokos ratio moet 4:1 zijn, dus dat betekent 4 cups water op 1 cup kokos-chips. Laat dit minimaal 4 uur weken.

2. Doe de geweekte kokos-chips in een blender of keukenmachine en laat draaien tot het een gladde massa is.

3. Neem een stuk kaasdoek en knijp zo veel mogelijk vloeistof uit de massa. Dit is kokosmelk en daar zijn legio mogelijkheden voor om ergens in te gebruiken. Gooi dit dus niet weg!

4. Spreid de uitgeknepen kokos-massa uit op een bakplaat en bak op 100°C tot het gedroogd is. Doe dit weer in de keukenmachine en draai totdat je de gewenste structuur hebt.

That’s it! Enjoy! ♥

Kokosmeel - Blij Zonder Suiker

Print Friendly