Een tijdje terug kwam ik via Twitter ZonderMeer Magazine tegen: een glossy tijdschrift voor iedereen met een voedselallergie. Ik had er persoonlijk nog nooit van gehoord en dat terwijl nummer 6 nu in de winkels ligt! Ik kreeg een exemplaar toegestuurd en was ontzettend benieuwd naar de inhoud en de look & feel van het blad. Lees verder voor mijn review!

zondermeer

ZonderMeer Magazine is dus een glossy tijdschrift voor mensen met een voedselallergie of – zoals ze het zelf noemen – een voedseluitdaging. Dit is echt een uitkomst, want ik weet dat er talloze food-gerelateerde tijdschriften zijn, maar deze richten zich – voor zover ik weet – niet op mensen met een allergie. Uiteraard zijn recepten uit een ‘normaal’ tijschrift altijd wel aan te passen aan een specifieke allergie, maar ik moet zeggen dat ik het wel prettig vind dat er een heel blad gewijd is aan dit soort recepten en ook informatieve artikelen bevat.

Het eerste wat me meteen opvalt is het formaat van het blad. Het is enorm groot! Meestal zijn tijdschriften toch wel formaatje A4, maar ZonderMeer Magazine is een slag groter. Op zich is dat niet zo’n probleem, vind ik. Het wordt er niet onhandelbaar van. Zie onderstaande foto voor een impressie van het formaat.

zondermeerformaat

Het blad is mooi vormgegeven en bevat prachtige foto’s. Er staan in dit nummer veel tips over glutenvrij koken en bijbehorende recepten. Normaal ben ik niet zo van de advertenties in een blad, maar ik moet zeggen dat ik ze dit keer wel allemaal heb bekeken. Ook omdat je toch redelijk wat moeite moet doen om bepaalde producten te vinden hier in Nederland en dan maken advertenties het ons wel een stukje makkelijker.

Wat ik persoonlijk ook erg prettig vind is de Recepten Legenda. Iedere voedselallergie heeft een icoontje gekregen en bij de recepten in het blad komen deze terug. Zo zie je in één oogopslag of het recept geschikt voor je is om te maken. Ook staan er bij ieder recept tips om bijvoorbeeld een recept lactosevrij te maken als het originele recept wel roomboter bevat.

legenda

Op de cover staat heel groot “Leven Zonder Suiker” dus ik bladerde meteen naar het bijbehorende artikel..helaas, het artikel “Ik eet…Suikervrij” op pagina 43 kon ik nergens vinden. Wel stond er op deze pagina een artikel met de titel “Ik eet..Glutenvrij”. Ik denk dat daar een klein foutje is ingeslopen. Op zich niet erg, want het hele thema van dit nummer is volgens mij wat meer gericht op glutenvrije voeding. Al is er wel op pagina 48 een artikel over suikervrije voeding te vinden, gevolgd door een aantal suikervrije recepten 🙂

Naast informatieve artikelen, advertenties en recepten, zijn er ook een aantal pagina’s gewijd aan ‘Shopping’. Ik vind dit soort toevoegingen zelf altijd erg leuk, omdat je zo toch weer nieuwe producten ontdekt die je anders misschien nooit was tegengekomen.

shoppingzondermeer

Ik moet zeggen dat ik ZonderMeer Magazine echt ontzettend interessant vind. Ik heb het met veel plezier gelezen en ik juich het feit dat ze zich op voedselallergieën richten enorm toe! Dus als je het nog niet kende, dan weet je er nu inmiddels wel wat over! Ook vind ik dit persoonlijk een erg leuk cadeautje voor iemand met een voedselallergie. Ik zou het zelf erg waarderen als ik dit van iemand had gekregen! 😉

ZonderMeer Magazine (+/- 100 pagina’s) verschijnt 4x per jaar en kost €7,45.Het is nog niet overal te krijgen: ik heb het blad nog maar in één supermarkt zien liggen. Kijk voor verkooppunten op de website óf bestel online.

Print Friendly