Vandaag heb ik weer een gastblog voor jullie van Irene Lelieveld. Ditmaal introduceert ze haar nieuwe boek Een Mooie en Vitale Huid. Ze gaat uitgebreid in op de relatie tussen huidproblemen en voeding. Zo zie je maar weer dat goede voeding zo ontzettend veel voor ons lichaam doet.

vitalehuid

Een mooie, gezonde en vitale huid, wie wil dat nou niet? Helaas ontkomt niemand aan rimpels en andere tekenen van ouder worden: die ontstaan vanzelf. Door gezonde voeding en een gezonde leefwijze kun je dit proces afzwakken. Langzaam zie je het echter toch gebeuren en daar leggen we ons dan bij neer. Maar wat als je een huidaandoening hebt en niks echt lijkt te helpen? Bijvoorbeeld: een mooi meisje van 19 jaar met een huid die zó onder het eczeem zit, dat als ze ze zich beweegt, haar huid gewoon openspringt. Of een vrouw van 36 die nog steeds flinke acné in haar gezicht heeft. Maar ook andere huidaandoeningen komen veel voor, zoals psoriasis. Hierdoor durven veel mensen vaak niet in een bikini of kort broekje rond te lopen.

Het zijn voorbeelden van mensen die ik in mijn praktijk krijg en deze mensen lijden enorm onder hun huidaandoeningen en gaan vaak letterlijk gebukt door het leven. Het is niet alleen het esthetische aspect, maar het kan ook veel lichamelijk ongemak geven zoals jeuk, irritaties en wonden. Het veroorzaakt vaak ook enorm veel psychische zorgen.

Ik ben Irene Lelieveld, schoonheidsspecialiste, voedingstherapeut en auteur van 6 boeken. Ik heb een nieuw boek geschreven over huidklachten en wat je daar aan kunt door middel van voeding. Aan voeding wordt vreemd genoeg maar zelden gedacht als het op huidaandoeningen aankomt. De meeste huidaandoeningen worden door medicijnen onderdrukt. Dit kan werken, maar haalt de oorzaak niet weg. In veel gevallen werken de medicijnen niet of komen de zware jongens om de hoek kijken.

Ook in de opleiding voor schoonheidsspecialiste of van een huidtherapeut zal voeding niet of nauwelijks aan bod komen. Vreemd eigenlijk, want voeding heeft in de meeste gevallen wel degelijk met de huidklachten te maken. Direct of indirect heeft voeding een grote weerslag op het lichaam en dus ook de huid. Omdat ik zelf als voedingstherapeut werk en ik dagelijks met huidklachten in aanraking kom – en ik 10 jaar als schoonheidsspecialiste heb gewerkt – vond ik het tijd worden dat hier een boek over werd geschreven. Dit om de enorme grote groep mensen met huidklachten te helpen. Ook is het voor schoonheidsspecialistes en huidtherapeuten erg interessant, doordat het boordevol informatie staat die ze zelf kunnen implementeren en kan helpen bij het adviseren aan hun cliënten.

Het is een dik en diepgaand boek geworden waar bijna alle huidklachten aan bod komen, onder andere:
• Eczeem
• Rimpels
• Acné
• Psoriasis
• Rosacea
• Allergische huid

• Cellulite
• Pigmentvlekken

• Vitiligo

Ook de maag, darmen en lever die vaak de hoofdreden zijn van huidklachten, komen uitgebreid aan bod. Tevens vind je in het boek een darmprotocol, beauty-detox, recepten, en nog veel meer. Ik heb hulp gekregen van vele gastschrijvers, zoals Richard de Leth (van de bestseller Oersterk) en Rhene Emmerich, die het onderdeel gelaatkunde heeft verzorgd.

Praktische informatie
Een kleine impressie van Een Mooie en Vitale Huid kun je hier zien. Het boek is vanaf 15 november verkrijgbaar voor € 19,95.

Print Friendly