Nog heel even, en dan is het alweer kerst! Heb jij al een idee wat er met kerst bij jou op tafel staat? Niet? In deze blog doe je dan misschien wat leuke ideeën op voor een makkelijk maar toch exclusief vegetarisch of biologisch kerstmenu.  

Wat past er nu beter bij de kerstgedachte dan een vegetarisch en/of biologisch kerstdiner? Vegetarisch en biologisch eten is in opmars, en juist met kerst kiezen steeds meer Nederlanders hiervoor. Nu kan het een behoorlijke struikelblok zijn om zelf een kerstdiner te bedenken en bij elkaar te shoppen. Recepten zoeken, boodschappen doen, het kost allemaal een hoop tijd en energie. Gelukkig zijn er met kerst een aantal maaltijdboxen die hier handig op inspelen. Zij versturen – speciaal voor kerst – een eenmalige box met daarin alle benodigde producten voor een geslaagd en onbezorgd kerstdiner. Wij zetten de volgende boxen voor jou op een rijtje.

Kerstbox van Willem & Drees (Vegetarisch en biologisch)

Op zoek naar een kerstbox die zowel biologisch als vegetarisch is? Dan is de kerstbox van Willem & Drees zeker het overwegen waard. Deze box kun je bestellen tot en met 13 december, en wordt bij je bezorgd op 22 of 23 december. Je kunt de box bestellen voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen, en de prijs ligt tussen de €89 en €209. Het menu ziet er als volgt uit:

Op tafel: Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels;
Voorgerecht: Rode bieten-appelcarpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten;
Tussengerecht: Paddenstoelencappuccino met eekhoorntjesbrood en geitenkaasroom;
Hoofdgerecht: Vegetarische Wellington met pompoen, rode ui, cranberrys en pecannoten;
Dessert: Tiramisu van vanille-hangop met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer.

Kerstkrat van De Krat (Vegetarisch en biologisch)

De Krat biedt speciaal voor kerst ook een biologische en vegetarische variant. Deze box wordt bij je thuisbezorgd op 22 of 23 december. De box is verkrijgbaar voor 2 tot en met 8 personen. De kosten liggen tussen de €46 en €132. Het menu ziet er dit jaar als volgt uit:

Amuse: Amuse van roodlof, lekker met gerookte makreel afkomstig van Frank’s Smokehouse;
Vooraf: Carpaccio van rode biet met smaakvolle geitenkaas, rucola en een kruidige sinaasappeldressing;
Tussen: Venkelsoep met pastis en heerlijk brood van Bakkerij Egstorf;
Hoofdgerecht:gekonfijte Veluwse eendenbout. Op een wortelpeterseliemousseline met linzen-palmkoolstoofje en gekaramelliseerde sjalotjes;
Dessert: citroenyoghurtmousse met bramensaus van de Struikrover.

HelloFresh Veggie Kerstbox (Vegetarisch, niet biologisch)

De vegetarische Kerstbox van HelloFresh kun je bestellen tot en met 18 december, en wordt gratis bij je thuisbezorgd op 23 of 24 december. De box is verkrijgbaar voor 2 tot en met 8 personen. De prijs varieert van €39,50 tot €99,50. Het vega-menu ziet er als volgt uit:

Voorgerecht: peterseliewortelsoep;
Hoofdgerecht: tarte tatin van gekarameliseerde sjalot met salade van spinazie, marcaire en geroosterde rode druiven;
Nagerecht: chocolademousse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen.

 

Print Friendly