Ik gebruik vaak cups als maateenheid in mijn recepten. Ik krijg daardoor bijna dagelijks de vraag hoeveel gram een cup van een bepaald ingrediënt is.
Omdat een cup een volume-eenheid is, is het niet dan ook niet altijd (lees: meestal niet) handig om om te rekenen naar grammen. 1 cup is 0,236 liter, oftwel 236 ml. Als je een glas of mok neemt waar 250 ml in past (even afmeten met een maatbeker), dan kun je die als 1 cup gebruiken. Als er dan staat 1 cup meel of 1 cup palmsuiker, dan vul je gewoon dat glas tot iets onder de rand. Dan zit je altijd goed!
Nog makkelijker is om een setje cups in huis te halen. Je kunt ze gewoon bij de Albert Heijn kopen namelijk. Het is een blauwe vier-delige set en kost ongeveer € 4,- Het is echt de moeite waard!
Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende conversies én oventemperaturen:
Gewicht per Ingrediënt | ||
Ingredients | Volume | Weight |
Flour | 1 cup1 tablespoon (Tbs.) | 110 gr. 10 gr. |
Rice Flour | 1 cup 1 tablespoon (Tbs.) | 120 gr. 15 gr. |
Tapioca Flour | 1 cup 1 tablespoon (Tbs.) | 100 gr. 15 gr. |
Cornstarch | 1 cup 1 tablespoon (Tbs.) | 130 gr. 15 gr. |
Sugar | 1 cup 1 tablespoon (Tbs.) | 220 gr. 30 gr. |
Margarine/Butter | 1 cup 1 tablespoon (Tbs.) | 200 gr. 20 gr. |
Gewicht | ||
When You Know | Multiply By | To Find |
grams (gr.) | 0.035 | ounce (oz.) |
kilograms (Kg) | 2.21 | pounds (lbs.) |
ounces (oz.) | 28.35 | grams (gr.) |
pounds (lbs.) | 0.45 | kilograms (kg) |
Oventemperatuur | ||
Temperature | Celsius | Fahrenheit |
Low | 120° | 250° |
Moderate | 180° | 350° |
Moderately Hot | 190° | 375° |
Hot | 200° | 400° |
Very Hot | 230° | 450° |