Ik ontvang iedere dag tig verschillende persberichten. Het grootste gedeelte vind ik heel eerlijk gezegd niet passen bij mijn blog of bij mijn doelgroep: jullie. Maar, zo nu en dan kom ik een persbericht tegen wat ik wel erg interessant vind. Deze  zal ik voortaan in een nieuwe categorie plaatsen die ik heel toepasselijk (en super origineel natuurlijk ;)) heb omgedoopt tot: Persberichten.

Vandaag deel ik graag een persbericht van het Voedingscentrum. Dit gaat niet over de nieuwe Schijf van Vijf (daar komt nog wel een artikel over, don’t worry), maar over de nieuwe Ja/Nee-sticker. Ik moet zeggen dat ik dit best een handig idee vind: zo zie ik nu bijvoorbeeld dat ik broccoli dus wél in de koelkast moet bewaren. Oops. My bad.

Het Voedingscentrum lanceert vandaag een Ja/Nee-sticker die consumenten op hun koelkast kunnen plakken. Op de sticker kunnen ze snel bewaaradvies zien van twaalf veelgebruikte producten.

Ja-Nee-Infographic-Basis-A5

De sticker moet ervoor zorgen dat consumenten hun voedsel langer goed kunnen houden. De 1,2 miljoen gedrukte stickers zijn vanaf vandaag in heel Nederland gratis verkrijgbaar in 1.300 filialen van vijf landelijke supermarktketens: Jumbo, Plus, Dirk, Dekamarkt en Coop. Ook is de sticker verkrijgbaar via de webshop van het Voedingscentrum.

Variant
De Ja/Nee-Koelkaststicker, een variant op de bekende Ja-Nee-Reclamesticker, is ontworpen om te plakken op de groentelade in de koelkast of op de koelkastdeur. Met de Ja/Nee-Koelkaststicker kunnen consumenten bij het opbergen van hun boodschappen eenvoudig zien waar zij hun groente, fruit en eieren het beste kunnen bewaren. Door producten op de juiste manier te bewaren, blijven ze langer goed en zijn ze langer te gebruiken.

Vragenlijst
Uit een vragenlijst onder consumenten blijkt dat de meeste verwarring bestaat over de juiste bewaarplaats van de 12 afgebeelde producten op de sticker. Bijvoorbeeld of de tomaten nu wel of niet in de koelkast horen en waar je eieren het beste bewaart. Er is veel winst te behalen door groente, fruit en eieren op een juiste manier te bewaren. Bijvoorbeeld door appels wél in de koelkast te bewaren, win je 3 weken houdbaarheid. Tomaat, paprika, aubergine en komkommer moeten juist niet in de koelkast. Dat geldt ook voor citroen, avocado en banaan.

Wat vind jij van dit nieuwe initiatief van het Voedingscentrum?

Print Friendly