Ook al is het vandaag al 7 januari, toch vind ik dat een terugblik op 2013 nog wel kan. Afgelopen jaar – op 25 februari 2013 – schreef ik mijn allereerste artikel op Blij Zonder Suiker. Ik had 2 weken voor mijn eerste artikel te horen gekregen van mijn arts dat ik geen suiker meer mocht. Ik schrok daar zo ontzettend van en had echt het gevoel alsof mijn leven op zijn kop stond. Ik merkte dat ik op internet toen nog weinig aansluiting vond en besloot – vooral om van me af te schrijven – een soort van online dagboek/naslagwerk te beginnen. Ook had ik het idee in mijn achterhoofd dat er misschien wel meer mensen zoals ik waren en dat we elkaar op deze manier konden inspireren.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder (yaay) en is de blog uitgegroeid tot iets meer dan alleen een online dagboek voor mezelf. De bezoekersaantallen zijn enorm gestegen gedurende het afgelopen jaar en daar ben ik zo ontzettend blij mee (en ook wel een beetje trots). Ook is Blij Zonder Suiker op plaats 31 geëindigd van de Top 50 Nederlandse Foodblogs, super leuk natuurlijk! Ik blog met enorm veel plezier en ik kan ook echt ontzettend blij worden van een leuke reactie! Ik hoop dat veel mensen iets hebben aan de artikelen en de recepten die ik post.

Populairste artikel
Het meeste bezochte en gelezen artikel was het artikel over Albert Heijn Speltbrood. Ik merkte dat ook aan het groot aantal vragen over spelt en speltbrood dat ik heb gekregen. Ook het recept voor Homemade Bramensap blijkt erg populair te zijn.

Mijn eerste…
Het eerste recept wat ik heb gepost was de Suikervrije Woksaus. Naast recepten leek het me ook interessant om reviews te gaan schrijven. Ik was dan ook zo blij toen ik mijn eerste echte review kon schrijven. Hij ging over de Streekmolen krat. In mei werd ik uitgenodigd voor de opening van een restaurant in Eindhoven: Umami. Daar schreef ik ook een review/sfeerimpressie over. Mijn eerste kritische artikel ging over kokosvet. Ik moet zeggen dat ik het ontzettend leuk vond om wat dieper op een onderwerp in te gaan en uitgebreid research te doen.

Mijn favoriete…
Ik vind het lastig om 1 favoriet recept te kiezen: ik heb er namelijk meerdere. Vandaar dat ik een top 3 heb uitgekozen. Als je deze recepten nog niet hebt geprobeerd, dan raad ik je ze echt aan!
1. Soft-Baked Snickerdoodles
Deze koekjes vond ik zelf echt héél lekker, maar ook iedereen aan wie ik ze heb laten proeven vond ze heerlijk. Met deze beauties kun je gewoon niks verkeerds doen.
2. Pulled Pork
Ik houd heel erg van pulled pork en deze variant kwam wat mij betreft enorm in de buurt van hoe ik me de smaak herinnerde tijdens mijn verblijf in de VS. Ook deze heb ik inmiddels veel gemaakt voor gasten en elke keer werd me verteld hoe lekker het was. Zeker een keer proberen dus!
3. Kip Tikka Masala
Ik kan heel erg blij worden van goed Indiaas eten, maar helaas krijg ik daar meestal naderhand enorme buikpijn van. Ik was dan ook ontzettend verrast door de smaak van dit gerecht: zonder suiker en zuivel, maar oh-zo lekker.

Zo, dit was een korte terugblik op 2013. Ik ben van plan om in 2014 weer veel lekkere recepten te posten en ook tips en informatieve artikelen. Ik wil graag ook wat meer gaan doen met video’s. Tevens staan er een aantal leuke projectjes met Cakeje van Eigen Deeg in de planning!

Wat zouden jullie graag willen zien op Blij Zonder Suiker?

Print Friendly