Vandaag is het tijd voor een tag! Ik vind het altijd erg leuk om dit soort artikelen op andere blogs te lezen, dus ik dacht ‘waarom niet?’. De 25 vragen gaan¬†(uiteraard) over eten ūüėČ Het is al een relatief oude tag, maar dat mag de pret niet drukken, toch?

Ik heb kunnen achterhalen dat Pauline van Uit Pauline’s Keuken de tag oorspronkelijk heeft bedacht, dus kudos naar haar! Deel vooral ook jouw antwoorden onder in de comments: ik ben altijd ontzettend benieuwd naar wat anderen antwoorden op dit soort tags.

25 vragen over food

 

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik houd van afwisseling met ontbijt. De ene dag drink ik een smoothie met vooral veel groenten en wat fruit. De andere dag eet ik havermout op basis van soja- of geitenyoghurt met blauwe bessen. Ook vind ik de banaan-ei pannenkoekjes héél erg lekker en een sneetje bananenbrood gaat er ook zeker wel in!

bananenbrood Recept: Bananenbrood

Hoe drink je je koffie?
Ik drink eigenlijk bijna geen koffie. Als ik dan koffie drink, bijvoorbeeld thuis of als ik ergens op bezoek ben, dan drink ik hem altijd zwart. Dus geen suiker en geen melk. Ik bedoel, als je de smaak van koffie moet verbloemen met suiker en melk, why drink it in the first place? Maar goed, als ik bijvoorbeeld bij de Starbucks ben, dan gun ik mezelf wel een treat. Ik ben dol op de Pumpkin Spice Latte met sojamelk. Ja, daar zit suiker in, maar soms mag dat best. Ik geniet daar dan ook echt van. Ik weet nog dat toen ik in de VS woonde, er tijdens de zomer een special was: Mocha Coconut Frappuccino. Oh My God. Dat was lekker. Ik nam hem met  sojamelk en zonder slagroom.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Mijn all-time favoriete broodje bestaat helaas niet meer. Dat was namelijk de Meatball Sub van Subway. Helaas zit deze niet meer in het assortiment. Maar, ik vind een lekker afgebakken spelt broodje met carpaccio, pesto, pijnboompitjes en een beetje Parmezaanse kaas ook wel heel erg lekker. Of een broodje met pulled pork…mmmmm.

Texas style pulled pork Recept: Pulled Pork

Soep of salade?
Ik kies eigenlijk bijna nooit voor een salade als ik uit eten ga. Soep daarentegen weer wel, dus mijn keuze gaat naar soep. Er zijn zoveel lekkere soepen en vaak ook zo snel klaar. Heb nu al weer zin gekregen in rode linzensoep.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik moet zeggen dat ik best wel wat kookboeken heb, maar niet echt 1 favoriet. Wel vind ik de kookboeken van Jamie Oliver en Nigella Lawson erg fijn om uit te koken. Ik probeer altijd gerechten uit ‘mainstream’ kookboeken geschikt te maken voor mijn levensstijl. Challenge accepted!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Ik houd enorm van zoet, maar dan kies ik toch voor hartig. Nooit geen nootjes of chips meer, dat zie ik niet zitten.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Hmmm, dit is een lastige. Er zijn zoveel lekkere gerechten uit verschillende keukens. Als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik voor Italiaans en Amerikaans. Maar ook de Turkse en Griekse keukens vind ik fantastisch en Japans (sushi) ook. Mexicaans vind ik ook lekker, maar daar krijg ik eigenlijk altijd buikpijn van (hallo uien, sour cream en bonen).

Wat is je favo foodfilm?
De laatste foodfilm die ik heb gezien was Burnt (op aanraden van mijn ouders, hoihoi!) en die vond ik echt geweldig. Sowieso is het geen straf om een film met Bradley Cooper te kijken, am I right? ūüėČ Ook Julia & Julia vond ik heel erg goed.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ik krijg er al zin in als ik er aan denk, maar dat moet dan toch echt wel Cinnabon zijn. ZO lekker! ZO vol met suiker, maar echt to die for. Mijn laatste keer Cinnabon is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden toen ik samen met Lian (van Cakejevaneigendeeg.nl) naar Londen ging. Gelukkig heb ik weer een tripje naar Londen in het vooruitzicht, dus dan ga ik er zeker weer eentje nemen. En er ontzettend van genieten!

6a00e54f10a0988834019afffc1529970cBron foto: Retail Hell Underground

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik haal mijn inspiratie uit heel veel verschillende dingen, maar met name toch wel het internet. Er zijn zovéél fijne (food)blogs, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig Nederlandse foodblogs lees, maar vooral buitenlandse. Ik vind Laura van Laura in the Kitchen echt geweldig. Oh, en Nigella Lawson is wat mij betreft toch echt wel een Queen. Ook al gebruikt ze veel ingredienten die ik niet gebruik, voor mij is het uitdaging om het zo te maken dat ik het toch kan eten.

Thuis koken of uit eten gaan?
Heel eerlijk: ik vind het geweldig om uit eten te gaan. Dat er voor mij gekookt wordt, dat ik verrast word door wat er op mijn bord ligt. Dat ik niet hoef op te ruimen ūüėČ Maar het belangrijkste is toch wel dat het echt quality time is, heerlijk genieten van lekker eten. Al moet ik zeggen dat ik toch redelijk vaak teleurgesteld ben in het eten. Dat is dan weer jammer. Maar misschien zijn mijn verwachtingen op dat moment dan te hoog.

High end of Low profile?
Dat ligt echt een beetje aan mijn humeur op die dag. Ik kan echt genieten van een heerlijk uitgebreid diner in een restaurant met een Michelin-ster, maar je kunt me ook heel erg blij maken met een groot bord vol comfort food in een eetcafé.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Oei! Moeilijke vraag! Eigenlijk heb ik geen lievelingsrestaurant. Er zijn zoveel restaurants alleen al in Nederland, dat ik liever zo veel mogelijk in verschillende restaurants eet om zoveel mogelijk te kunnen proberen. Maar, ik moet zeggen dat ik het eten bij Wolfslaar¬†(Breda) wel echt ge-wel-dig vond. Ze hebben een Michelin-ster en de sfeer was heel erg prettig. Ik voelde me er op mijn gemak: het was niet zo poepie-sjiek dat je bang bent om iets verkeerds te doen. En, ze hielden goed rekening met mijn voedselallergie√ęn.

Boodschappen doe ik bij…
Dat wisselt: de ene keer bij de Albert Heijn, de andere keer bij de Jumbo. Maar ik ga ook regelmatig naar de Lidl voor vers fruit en groenten.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Oei, lastig. Dan ga ik toch voor de Gumbo die ik in New Orleans heb gegeten. Zo, zo lekker! Of Skyline Chili.
Ik heb trouwens héél lang geleden in Nijmegen in een Indiaas restaurant een heerlijke Butter Chicken op. Ik heb deze nergens meer zo lekker gegeten als daar.

Wat is je favo cocktail?
Ik drink eigenlijk geen cocktails. Ik houd meer van een lekker wijntje.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Dan toch George. Volgens mij heeft hij goede humor en daar houd ik van!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een goede, grote oven. Als ik het voor het zeggen had, zo eentje van Boretti #kitchengoals

TivoliBron foto: Keukenloods

Mijn favo snack is…
Euhm, ik vind heel veel dingen lekker. Maar popcorn met een beetje zout en kaneel vind ik heerlijk. En doppinda’s vind ik ook heel erg lekker.

Wat zit er op jouw pizza?
Ik houd eigenlijk niet van allerlei poespas op mijn pizza. Ik vind een goede pizza margherita met wat schijfjes verse tomaat het aller-lekkerst.

Wat lust je echt niet?
Ik houd echt niet van lychees. Ben daar ooit heel erg ziek van geworden en dat associeer ik nog steeds met lychees. Verder weet ik sinds kort dat ik walg van palmkool. Mijn hele eetlust is weg als ik dat ruik of proef. En spruitjes lust ik (helaas) ook niet.

Mijn favoriete foodblog is…
Er zijn meerdere foodblogs die ik heel erg leuk vind, waaronder Love and Olive Oil, White On Rice Couple, The First Mess, My Name is Yeh en Sprouted Kitchen. Qua Nederlandse foodblogs volg ik uiteraard Cakejevaneigendeeg en ook Mijn Mixed Kitchen vind ik erg fijn.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Op vakantie heb ik ooit een hapje genomen van een cuttle fish. Google vooral even. Ik houd helemaal niet van dit soort vissen. Echt niet. #ew
In de VS heb ik ooit een deep fried (gefrituurde) Twinkie op. ‘Nuff said.

deep fried twinkies Bron foto: Food.com

Wat staat er op je food bucket list?
Mijn food bucket list is énorm! Maar, ik zou heel graag een keer bij de Librije willen eten om me te laten verassen door al het lekkers. Ik heb 2 jaar geleden een workshop bijgewoond van Jonnie Boer en dat was awesome! Ook wil ik graag dé perfecte sparerib leren maken. Omnomnom! Oh, en een red velvet stapeltaart zonder suiker en zonder zuivel die wel héél erg lekker smaakt. Dat zou fantastisch zijn #foodgoals

Ik kan niet leven zonder…
Kaneel en pure chocolade.

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie antwoorden op deze vragen! ♥

liefs

Print Friendly