Zo, het is weer tijd voor een persoonlijke update. De laatste is immers alweer een poosje geleden: 2,5 maand om precies te zijn.

Toen
In die update vertelde ik dat ik net te horen had gekregen dat ik voorlopig geen gluten meer mocht eten en naast een lactose-intolerantie ook een koemelk-allergie had. Dat kwam toen heel erg hard binnen, omdat ik voor mijn gevoel al een jaar lang juist heel goed at. Terugblikkend at ik ook gezond, maar niet voor mijn lijf. Ik heb zelf het idee dat doordat ik niet wist dat ik een koemelk-allergie had, er meerdere andere allergieƫn/gevoeligheden zijn ontstaan, waaronder dus voor gluten. Ik hoop wel dat die andere gevoeligheden minder gaan worden als mijn dunne darm weer gezond is.

Blij Zonder Suiker

Nu
Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en het is echt met vallen en opstaan gegaan hoor. De ene dag sta ik op met goede moed en lukt het me prima om de hele dag geen suiker, geen zuivel en geen gluten te eten. Op andere dagen vind ik het *zo* ontzettend moeilijk en voel ik me – heel eerlijk – een beetje klote. Dan heb ik echt geen zin om weer een uur bezig te zijn in de supermarkt of weer alleen voor mezelf te moeten koken. Vooral op dagen dat ik het druk heb en eigenlijk geen tijd (en zin) heb om from scratch te koken vind ik het lastig.

Ook de combinatie gluten-, zuivel-, en suikervrij is enorm lastig. Is iets gluten- en zuivelvrij, dan zit er wel weer suiker in. En vice versa. Om gek van te worden!

Heel eerlijk voel ik me ook nog vaak best moe en futloos. En daar word ik soms wel een beetje moedeloos van. Ik zou me toch juist beter moeten gaan voelen? Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd wat slordiger ben met mijn supplementen en vitamines. Ik moet me daar gewoon echt aan houden, anders kom ik volgens mij het een en ander tekort.

health-quote

Creatief
Wel merk ik dat ik creatiever word in de keuken. Zo eet ik helemaal geen uien meer (daar reageert mijn lijf zo bizar slecht op), geen bonen, geen koolsoorten en bijna geen tomaten. In het begin was het een hel, want het enige wat ik at was spinazie met kip en rijst. Dat was ik al vrij snel ontzettend beu! Inmiddels heb ik een aantal go-to recepten waarvan ik weet dat ik het lekker vind en geen klachten van krijg.

Oh ja, ik heb ook geprobeerd een week geen vlees te eten, maar doordat ik bijna niks ter vervanging mag eten nu (geen gluten, geen zuivel, geen peulvruchten, geen bonen) had het een heel raar effect op mijn lijf: ik was niet vooruit te branden. Ik wil dit zeker in een later stadium gaan oppakken, maar voor nu is het al lastig genoeg šŸ˜‰

Ik ben trouwens meer gaan sporten en ik merk dat dat wel heel erg helpt qua energieniveau. De dag nadat ik heb gesport voel ik me vaak energieker. Misschien is dat wel de oplossing: veel meer sporten!

1554435_10152429824856368_2881955945355072233_n

Goed, het is een lange reis en ik ben er nog zeker niet! Bovenstaande quote houd ik mezelf voor als ik een mindere dag heb. Want die heb ik zeker af en toe. Zou ik ooit weer zoveel suiker en troep eten als ik voorheen deed? Dat zeker niet, maar soms zijn er van die dagen dat het behoorlijk lastig is. Dus probeer ik het positief te bekijken en niet boos op mezelf worden als het een keer niet gaat zoals ik het graag wil. Jezelf ‘straffen’ helpt niet: at least we try! #teamsugarfree

liefs

Print Friendly