Als je Instagram opent, dan wordt je vaak bedolven onder foto’s die perfect zijn gestyled. Met de meeste mooie en exclusieve spullen van bekende merken. Waar de lichtinval perfect van is en waarvan zelfs de feed helemaal op elkaar afgestemd is. Soms denk je dan (althans, dat heb ik wel zo nu en dan): “wat heeft hij/zij het goed voor elkaar”. Maar wat we vaak vergeten is dat social media over het algemeen alleen de mooie en leuke kanten van iemand laat zien. En dat heel veel content gesponsord is. Bedrijven staan vaak te trappelen om social influencers te voorzien van gratis spullen en/of flink te betalen voor content. Hoe het er echt in iemand’s leven aan toe gaat zie je (vaak) niet.

Ook ik selecteer foto’s. Echt niet elke foto komt op Instagram bijvoorbeeld. Maar, aan de andere kant wil ik er ook weer voor waken dat het niet allemaal té perfect is. Want zo is het gewoon niet en dat wil ik ook niet uitstralen.

Ik kwam vandaag een artikel tegen wat me inspireerde: de 18-jarige Essena O’Neil is een bekende Instagram-ster met meer dan een half miljoen volgers. Zij heeft aangekondigd te stoppen met social media. Waarom? Social media is not real life. Ze heeft het gros van haar foto’s verwijderd en andere voorzien van een realistische tekst. Ik vind die eerlijkheid verfrissend!

Hieronder wat voorbeelden van haar aangepaste foto’s:

Instagram

Instagram1

Instagram2

Instagram3

Wat vind jij van social media? Neem je alles met een (grote) korrel zout?

liefs

Print Friendly