Ik probeer de laatste tijd steeds meer af te wisselen met ontbijtjes, dus naast mijn Overnight Oats, een smoothie op z’n tijd, rijstewafels met kaas en bananenbrood, heb ik laatst eens een keer de suiker- en glutenvrije pannenkoekjes van Focus on Foodies geprobeerd.
En lekker dat ze zijn! En oh-zo makkelijk. Het enige wat je in principe nodig hebt is 1 banaan en 1 ei. En wat kaneel. En wellicht wat geraspte kokos en lijnzaad. That’s it! De pannenkoekjes zijn zo klaar en lekker smeuïg. Ook zijn ze van zichzelf al heerlijk zoet door de banaan. Voor mij is dit zeker een blijvertje!
Ingrediënten
Voor 4 pannenkoekjes
1 banaan, goed fijngeprakt
1 ei, losgeklopt
1 el geraspte kokos
1 el lijnzaad
1 tl kaneel
Bereidingswijze
1. Voeg het losgeklopte ei bij de fijngeprakte banaan en roer goed door. Voeg vervolgens de kokos, lijnzaad en kaneel toe en meng dit goed.
2. Verhit een bakpan (liefst met anti-aanbaklaag) op laag vuur en schep 4 ronde pannenkoekjes in de pan. Bak ze gedurende 1 á 2 minuutjes. Als ze makkelijk loslaten, keer ze dan om en bak nog een minuutje.
That’s it! Enjoy! ♥
Zien er lekker uit en ook easy. Ga ik zeker eens proberen!
Ik heb ook al een paar keer proberen te maken, maar ik vind ze moeilijk om te bakken. Ze vallen zo uiteen en dan ziet het er niet meer smakelijk uit.
Bij mij gebeurde dat de eerste keer ook. Dan moet je ze nog even langer bakken voor je ze omdraait. Scheelt echt alles!
Heerlijk! Heb chiazaad gebruikt. Lijnzaad had ik niet in huis.
Met de staafmixer is het beslag nog sneller klaar 😉 errug lekker!!
Ze zijn verrukkelijk en zo snel te bereiden! ; heb nu al met meerdere personen dit recept gedeeld