Je zult hier op Blij Zonder Suiker géén recepten vinden waar geraffineerde suiker in wordt gebruikt. Op 1 uitzondering na dan. Dit recept bevat namelijk lekker veel suiker. Maar, je krijgt er geen suikerpieken en bijbehorende dalen van. Ook is het niet ongezond voor je, maar juist gezond! Benieuwd naar waar ik het over heb?

Geraffineerde witte suiker en basterdsuiker kun je namelijk ontzettend goed gebruiken om een lekkere, voedende sugar scrub te maken! Op deze manier kun je toch suiker gebruiken, maar dan op een goede manier! Ik deel vandaag graag mijn  favoriete home-made sugar scrub met jullie. Persoonlijk gebruik ik 1 keer per week een scrub, echt heerlijk! Ik gebruik hem niet op mijn gezicht trouwens, daar heb ik een andere scrub voor.

Bounty Body Sugar Scrub

Met deze heerlijke sugar scrub op basis van donkere basterdsuiker, kokosolie en amandelolie waan je je op een tropisch eiland onder een palmboom. Voetjes in het witte zand en een zacht briesje op je gezicht.

Ingrediënten
1 kopje donkere basterdsuiker
1/2 kopje kokosolie (niet smelten)
1/3 kopje amandelolie (verkrijgbaar bij de drogist en bijv. De Tuinen)
2 el cacaopoeder
een paar dropjes kokosextract of een ander soort extract of olie dat je graag wilt toevoegen

Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in een grote kom en meng het goed door elkaar. Duw met de achterkant van een lepel over de kokosolie, zodat deze helemaal smelt in het mengsel en er geen klontjes meer over zijn.

That’s it! Enjoy! ♥

Maak je zelf ook wel eens een scrub met suiker? Laat vooral het recept achter in de comments!

Bron foto

Print Friendly