Het is weer eind augustus, tijd voor de maandelijkse Foodblogswap: het online ‘event’ op Facebook. Een grote groep Nederlandse foodbloggers schrijft zich voor de swap in en dan wordt er elke maand een verdeling van alle inschrijvingen gemaakt. Je kookt dan elke maand een recept van een andere foodblogger. Deze maand mag ik koken van Betty’s blog: Betty’s Kitchen.

Energy Bar - Blij Zonder Suiker

Ook deze maand heb ik weer zitten rondneuzen tussen vele lekkere gerechten voor een recept wat ik graag wilde proberen. De energierepen leken me een leuke uitdaging.

Ik moet er bij zeggen dat dit recept niet budget-proof is. Ik had toevallig bijna alle ingredienten al in huis, dus dat scheelde. Maar de noten, medjool dadels, gojibessen en chiazaad zijn behoorlijk aan de prijs. Houd daar dus rekening mee. Ook had ik helaas niet genoeg dadels in huis: Betty gebruikt in haar recept 400 gram. Dat is behoorlijk veel: ik had een volle schaal medjool dadels (á €2,99) liggen en daar kwam 200 gram uit. Ik ging er vanuit dat dit ook wel kon: dat kan ook, maar gebruik dan wel iets meer kokosvet. Ik heb dat niet gedaan en mijn energy bars vallen best makkelijk uit elkaar. Ik denk dat als ik wat meer kokosvet had gebruikt, dat het dan vaster zou zijn.

Ik vind ze wel erg lekker en de energy bars zijn ontzettend voedzaam: vol met superfoods en noten! Ook zijn ze super kleurrijk 🙂

Ingrediënten:
100 gram gojibessen
100 gram zonnebloempitten
50 gram geraspte kokos
150 gram walnoten
150 gram hele amandelen
50 gram chiazaad
20 gram maanzaad
400 gram (Medjool) dadels (in stukken)
2 el kokosvet
1/2 tl zout

allergie1

Bereidingswijze:
1. Vet een bakblik van 24 x 24 cm in en bekleed met een stuk bakpapier.

2. Maal de gojibessen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Zet hierna apart.

3. Maal hierna alle overige ingrediënten fijn in de machine. Voeg hierna de gojibessen en zonnebloempitten weer toe, en laat de machine daarna 1 minuut draaien. Er ontstaat een grof maar smeuïg mengsel.

4. Schep dit in het bakblik en druk goed aan (met name in de hoekjes). Dek de schaal af met bakpapier (of huishoudfolie) en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

5. Na het uitharden kun je de plak in repen snijden, en verpak deze per stuk in bijvoorbeeld bakpapier. Het bakpapier zorgt er ook voor dat de repen lang vers blijven, en in de koeling blijven de repen mooi in vorm.

That’s it! Enjoy! ♥

Energy bar - Blij Zonder Suiker

Print Friendly