Gisteren hadden Lian van Cakeje van Eigen Deeg en ik een bak-dag ingepland, omdat we ons beide graag wilde wagen aan echte Amerikaanse pumpkin pie (recept daarvan volgt volgende week). Lian is echter de trotse eigenaresse van een KitchenAid Artisan Mixer en die wilde ik graag eens uitproberen. Een ideale reden dus om een chocoladecake te maken!

Chocoladecake - Blij Zonder Suiker

Ik wilde dit recept al een tijd maken, omdat je geen keukenprinses hoeft te zijn om dit te laten slagen én omdat het geen suiker, zuivel of gluten bevat. Een ideaal baksel dus op tijden dat je zin hebt in iets lekkers, maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Het resultaat is een lekkere cake die niet droog is, maar juist een beetje moist en een volle chocoladesmaak heeft. De kokossmaak is overigens niet overheersend: zelfs Lian vond ‘m lekker en zij houdt totaal niet van kokos.

Dit recept is een echte samenwerking tussen Lian en mij: ik zorgde voor het recept en Lian heeft de styling en de mooie foto’s verzorgd. Oh, en nog even over die KitchenAid Artisan Mixer: I want one! 😉

Dit recept maakt gebruik van cups als maateenheid. Voor meer informatie over cups en de hoeveelheden, klik hier.

Ingrediënten
1 1/4 cup amandelmeel
1/2 cup geraspte kokos
1 cup suikervrije pure chocolade druppels
1/2 cup kokosmelk
2 biologische eieren
1 tl vanille extract
1/2 tl zout
1/2 tl bakpoeder
1/2 cup amandelschaafsel

allergie1

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet een bakblik van +/- 20 cm in.

2. Doe de kokosmelk met de chocoladedruppels in een steelpannetje en verwarm op laag vuur al roerende tot de druppels volledig gesmolten zijn. Laat even afkoelen. Voeg vervolgens de twee eieren bij het chocolademengsel en roer goed door.

3. Doe het amandelmeel, de kokos, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Voeg het chocolademengsel en het vanille extract toe en mix (of roer) tot een mooi glad beslag.

4. Giet het beslag in de bakvorm en bestrooi met wat geraspte kokos en het amandelschaafsel. Bak gedurende 25-30 minuten gaar. Mijn cake had 25 minuten nodig en kwam er perfect uit!

That’s it! Enjoy! ♥

Chocoladecake - Blij Zonder Suiker

Print Friendly