Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met allerhande recepten voor koekjes en cakejes. Vaak heb ik daar amandelboter voor nodig. Het valt me op dat kant-en-klare amandelboter best prijzig is. Een potje van 250 gram kost namelijk al gauw €8!
Dus, daarom heb ik het maar zelf gemaakt! In feite is amandelboter niks meer dan amandelen met wat zout. Al kun je – als je dat wilt – het zout ook achterwege laten. Je kunt er ook nog andere ingrediënten zoals kaneel, honing en kokosrasp aan toevoegen, maar als basis voor koekjes houd ik hem liever naturel. Als broodbeleg is het wel lekker om te variëren met verschillende toevoegingen.
Ingrediënten
2 cups amandelen
snufje zeezout
1. Doe de amandelen en het zout in je keukenmachine/food processor en laat draaien. Het duurt gemiddeld 15 minuten voordat het mengsel mooi romig is geworden. Schraap af en toe de zijkanten met een spatel terug in het mengsel.
That’s it! Enjoy! ♥
Wat handig dit!
Ik koop bijna nooit amandelboter omdat het zo duur is, maar als je het zo makkelijk zelf kan maken ga ik dat zeker eens proberen!
Ja goed he! Ik vind die potjes ook altijd erg duur, dus dit is een perfect alternatief 🙂
Ooh wat supergoed dit! Ik was net op zoek naar amandelboter en schrok van de prijs. Gellukkig heb ik nog wat zakjes amandelen liggen, ga het meteen proberen 🙂
Ik heb een staafmixer met zo’n ‘keukenmachine’ (onderzetbakje met messen) en daarmee heb ik het gisteravond gemaakt. Duurde inderdaad een poosje maar resultaat is prima.. (en lekker)
Gebruik je daar amandelen met of zonder vliesje voor?
En hoeveel gram is dit ongeveer als het klaar is?
Wil het graag voor dit recept gebruiken:
http://www.mycleankitchen.com/chocolate-banana-coconut-balls/
zou dat gaan denk je?
Wendy, wat bedoel je met cups? Welke hoeveelheid is dat voor de amandelen?