Rond de feestdagen wordt in de VS ontzettend vaak Eggnog (eierpunch) gedronken: dat is een traditioneel Amerikaans drankje op basis van melk, eieren en kruiden. Ook zit er vaak sterke drank in, zoals bijvoorbeeld rum of cognac. Ik heb hier in de kast nog een (oude) fles uit de VS staan, maar het is veel lekkerder (en gezonder) om het zelf te maken.

eggnog - zuivelvrij

Vaak wordt er aan Eggnog dus sterke drank toegevoegd, zoals rum of cognac. Ik vind dat zelf niet echt lekker, dus mijn recept bevat geen alcohol. Uiteraard kun je dat zelf wel gewoon toevoegen! Ook kun je ervoor kiezen om het geheel niet te koken, maar gewoon alle ingrediënten in een blender te doen en even te blenden. Ik kies er echter liever voor – gezien de rauwe eieren – om het te koken.

Dit recept maakt gebruik van cups als maateenheid. Voor meer informatie over cups en de hoeveelheden, klik hier.

Ingrediënten
(voor +/- 1 liter)
2 cups kokosmelk
2 cups amandelmelk
1/2 cup ahornsiroop
4 eierdooiers (liefst biologisch)
1 1/2 el vanille extract
1 1/2 tl kaneel
1/8 tl nootmuskaat (liefst vers geraspt)
1/8 tl gemalen kruidnagel
1/8 tl piment

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe de kokosmelk, amandelmelk, ahornsiroop, vanille extract en de kruiden (behalve de nootmuskaat) in een pan en verwarm gedurende 5 minuten. Niet laten koken!

2. Mix in een schone kom de eierdooiers tot het een mooi gelijkmatig geel mengsel is. Blijf nu met een garde constant kloppen en voeg nu 2 cups van het warme melkmengsel toe. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen roerei krijgt straks.

3. Giet het eigeel bij de rest van het melkmengsel en mix goed door met een garde. Verwarm nog even gedurende 5 minuten op een laag vuur. Wat je ook doet, laat dit niet koken!

4. Haal van het vuur en roer de nootmuskaat er door. Laat een uurtje in de koelkast afkoelen. Schenk in een groot glas en strooi er nog wat nootmuskaat en kaneel over. Omnomnom!

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly