Nu ik voorlopig glutenvrij moet eten, ben ik op zoek gegaan naar lekkere ontbijtjes. Want ik grijp al heel snel naar een rijstwafel of een stukje amandelbrood. Maar soms – en dan met name op een vrije dag – heb ik zin in iets anders. Gisteren was zo’n dag. Ik had nog een heel nieuw pak havermout staan en een schaal appels. Daar moest en zou ik iets mee doen.

Ik moest ineens terugdenken aan mijn tijd in de VS: daar at ik regelmatig havermout met appel. Van de McDonald’s, dat dan weer wel. Maar heey, we zijn inmiddels 3 jaar verder (time sure does fly) en nu maak ik dat gewoon zelf met gezonde ingrediënten. Het resultaat? Een heerlijke Baked Apple Pie Oatmeal. Oftewel, havermout met appeltaartsmaak. Lekker joh! Ook al is het niet echt een heel erg fotogeniek recept 😉

oatmeal1

Ik moet zeggen dat ik dit niet op een doordeweekse dag als ik moet werken zal eten. Op zich kost het voorbereiden maar een paar minuutjes, maar hij moet 25 minuten in de oven. En daar heb ik ‘s ochtends geen geduld voor 🙂 Je kunt trouwens de palmsuiker ook vervangen door bijvoorbeeld honing of ahornsiroop. Maar persoonlijk vind ik dat bruine suiker bij oatmeal hoort. Dus vandaar mijn keuze voor deze suikervervanger.

Ingrediënten
Voor 1 persoon
150 ml amandelmelk
40 gram havermout
1 appel, geraspt of in stukjes
1 tl palmsuiker
1 tl vanille extract
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl gember
snufje zout

allergie1

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Mix alle ingrediënten door elkaar en giet dit in een ovenvast schaaltje. Bak gedurende 25 minuten tot het mooi goudbruin is.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly