Ik eet zelf meerdere keren per week rijst. Dit varieert van zilvervliesrijst tot basmatirijst tot bijvoorbeeld risotto. Mij persoonlijk maakt het niet zo heel veel uit dat rijst behoorlijk energierijke voeding is, maar ik kom steeds meer mensen tegen die bewust minder koolhydraten eten. Dit kan zijn omdat ze bezig zijn om af te vallen óf omdat ze Paleo eten. Rijst is namelijk not-done binnen Paleo.

Ik kan me echter zo voorstellen dat als je geen rijst mag, je toch graag iets wilt eten wat er op lijkt. Ik kwam toevallig vorige week een recept tegen voor bloemkoolrijst. Dit leek me erg interessant! Het is niet helemaal hetzelfde als normale rijst, maar het is zeker een goede vervanger voor als je een keer curry wilt eten.

bloemkoolrijst1

Je kunt deze ‘rijst’ voordat je ‘m gaat bakken, in zakjes verpakken en invriezen. Zo kun je voor je meal prep heel makkelijk porties maken. Scheelt weer tijd! 😉

Ingrediënten
1 bloemkool
rijstolie of kokosvet

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkoolroosjes los van de kern en was ze eventjes. Dep ze goed droog en doe ze in de keukenmachine. Laat de keukenmachine bij voorkeur op de pulse stand draaien tot het er uit ziet als rijst. Laat de machine niet te lang lopen, anders wordt het een prutje.

2. Verhit de rijstolie of kokosvet in een hapjespan. Verwarm al roerende gedurende 8 minuten of totdat de ‘rijst’ een beetje begint te verkleuren.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly