Mmmm, caramelsaus maakt zoveel dingen lekkerder! Het nadeel van gewone caramel is dat het gemaakt wordt door suiker te verhitten. Als je er vervolgens caramelsaus van wilt maken, moet er een flinke hoeveelheid slagroom bij. En ja, daar doe ik natuurlijk niet aan. Gelukkig kun je caramelsaus ook op een gezonde manier maken. En daardoor is ie zó veel lekkerder! 😉

Caramelsaus op fruitbasis - Blij Zonder Suiker

Tip: je kunt met dit recept ook makkelijk een salted caramelsaus maken. Voeg dan iets meer zeezout toe. Omnomnom! Het recept voor deze caramelsaus is 100% vegan en geschikt voor het paleodieet.

Ingrediënten
Voor +/- 150 ml caramelsaus
1 liter vers geperst appelsap (gebruik hiervoor een juicer) óf ongezoet appelsap van bijv. Flevosap
2 el kokosvet
zeezout, naar smaak

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe het appelsap in een pannetje, verwarm het (niet laten koken!) en laat gedurende 30 minuten zachtjes pruttelen tot het wat ingedikt is.
2. Als het sap dikker wordt, zorg er dan voor dat het niet aanbrandt: dat kan heel snel gaan!
3. Laat even afkoelen en roer dan het kokosvet er door tot het een mooi geheel is. Voeg vervolgens zout naar smaak toe. Voor een normale caramelsaus hoeft er maar een snufje zout in.
4. Serveer of bewaar in de koelkast. Doordat er kokosvet in de saus zit, wordt deze altijd wat harder als je hem koud bewaart. Warm hem voor gebruik dan ook even op.

That’s it! Enjoy! ♥

Bron: Empoweredsustenance.com

Print Friendly