Laatst was het mijn beurt om te koken voor de meiden van mijn eetclubje. Ik koos voor een 4-gangen menu: het voorgerecht was deze carpaccio van gegrilde courgette. De overige 3 gangen zullen in de loop van de komende tijd ook hier online te vinden zijn! ūüôā

12558624_1541560269468990_2116327193_n

Dit is een relatief eenvoudig recept, maar de smaken komen heel erg goed tot hun recht. Je hebt geen speciale skillz nodig, maar een kaasschaaf als hulpmiddel is aan te raden! Als je een grillpan in huis hebt (de mijne is tijdens het verhuizen helaas spoorloos verdwenen), gebruik die dan vooral om de courgette te grillen.

Ingredi√ęnten
Voor 4 personen
1 courgette, in dunne plakjes gesneden (tip: gebruik een kaasschaaf!)
1 gerookt kipfilet, in plakjes gesneden
1 bol buffelmozzarella, in plakjes gesneden
groene pesto
cherry tomaatjes
verse basilicum
extra virgine olijfolie
zeezout en peper

Bereidingswijze
1. Leg de plakjes courgette in een vergiet of zeef en bestrooi met zout. Leg hier nu een dubbelgevouwen vel keukenpapier op. Leg er vervolgens iets zwaars op zodat het vocht van de courgette in het papier kan trekken.

2. Vet een (grill)pan in en grill de plakjes courgette aan beide kanten. Doordat de plakjes zo dun zijn, gaat dit heel erg snel. Let op dat ze niet aanbranden.

3. Verdeel de gegrilde plakjes courgette in een waaiervorm over het bord. Bestrijk ze met de pesto. Leg vervolgens de plakjes gerookte kip en de plakjes mozzarella in het midden. Bestrooi met peper.

4. Leg wat cherry tomaatjes op het bord voor de kleur. Scheur de basilicum klein en strooi over het bord. Druppel een klein beetje olijfolie over het geheel.

That’s it! Enjoy! ♥

De kwaliteit van de foto is niet denderend omdat ik geen hele shoot kon/wilde houden tijdens deze kookavond. Betere foto’s volgen z.s.m. Thanks for understanding.

liefs

Print Friendly