Ik houd heel erg van de smaak van Chai en dan vooral als latte. Helaas zijn de varianten thee op de markt vaak qua smaak toch niet helemaal wat ik zoek. Met dit recept voor Chai extract maak je in een mum van tijd zelf een lekkere Chai-latte: warm is ie erg lekker in de koudere dagen die helaas toch echt gaan komen.

Chai Extract - Blij Zonder Suiker

Je zult voor de ingrediënten even een bezoekje moeten brengen aan een toko. Veel kun je volgens mij ook wel online bestellen en misschien dat grotere supermarkten alles ook wel hebben, maar als je een toko in de buurt hebt, dan is het echt de moeite waard om even binnen te stappen. Uiteraard kun je ook kiezen voor de poeder-varianten van de kruiden als je dat makkelijker vindt. Houd dan ongeveer 1 theelepel per kruid aan.

Je kunt – zoals ik al eerder zei – met dit extract heel makelijk zelf een Chai latte maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Amandelmelk of hazelnootmelk. Het beste kun je 1 deel melk mengen met 1 deel extract. Uiteraard kan het zijn dat je hem sterker of juist minder sterk wilt hebben, dus ik zou zeggen: experimenteer vooral!

Ingrediënten
1 liter water
8 zakjes zwarte thee
2 kaneelstokjes
1 vanille stokje, gesplit
1/2 cup kokosbloesemsuiker of palmsuiker
verse gember, +/- 5 centimer, in stukjes gehakt
10 kruidnagels
8 kardemompeulen
1/2 tl nootmuskaat
2 hele steranijs
1/2 tl zwarte peper
1 tl sinaasappelrasp
optioneel: 1 el honing

allergie1

Bereidingswijze

1. Haal alle papiertjes van de theezakjes af en bind ze aan elkaar vast. Doe het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur kleiner en voeg de theezakjes, alle kruiden, kaneelstokjes, vanillestokje en sinaasappelrasp toe. Je kunt hier ook een stukje kaasdoek voor gebruiken: doe alle kruiden in de kaasdoek en leg dit in de pan. Als je dat niet in huis hebt, dan kan het er gewoon los in. Zorg wel dat je een goede, fijne zeef in huis hebt. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.

2. Giet het mengsel door de zeef en voeg nu eventueel wat honig toe: roer tot het opgelost is. Laat het mengsel afkoelen en giet vervolgens in een glazen pot of fles. Je Chai-extract blijft een week goed in de koelkast.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly