Soms heb ik ineens zin om koekjes te bakken. Meestal worden dit mijn Snickerdoodles of gewoon simpele Oatmeal Cookies. Deze keer had ik zin in iets anders. Ik moest ineens terugdenken aan een boekpresentatie waar ik laatst was. Daar werden peanut butter cookies geserveerd. Ineens kreeg ik daar zo’n ontzettende trek in, dat ik besloot om dan maar soortgelijke koekjes te maken.

Pindakaaskoekjes

Deze koekjes bevatten een suikervervanger (palmsuiker) en ik heb speltmeel gebruikt. Je kunt ze heel simpel glutenvrij maken, door je favoriete glutenvrije meel te gebruiken. Het recept is volledig vegan (bevat geen eieren) en is supersimpel en snel te maken. Handig als je ineens trek krijgt in lekkere koekjes. Je kunt het deeg ook invriezen, zodat je altijd verse koekjes kunt bakken wanneer je onverwacht bezoek krijgt of  gewoon zin hebt in iets lekkers.

Deze koekjes zijn door de appelmoes niet crunchy, maar soft-baked en chewy. Wil je liever wat hardere koekjes? Halveer dan de hoeveelheid appelmoes en leg het deeg niet in de koelkast voor het bakken.

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor 14-16 koekjes
1/2 cup pindakaas
3/4 tl baking soda
3 el meel (gezeefd) naar keuze (ik heb speltmeel gebruikt)
1/4 cup +2 el  palmsuiker
2 el suikervrije appelmoes
1/2 tl vanilla extract
snufje zout

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Doe vervolgens alle andere ingrediënten erbij en meng alles goed door elkaar.
3. Maak nu balletjes van het deeg, leg deze op een bord of schaal en bedek met wat keukenfolie. Plaats dit gedurende een uur in de koelkast.
4. Verdeel de balletjes op een bakplaat (met bakpapier) en bak gedurende 8 minuten tot ze gaar zijn.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly