Soms heb je gewoon trek in iets lekkers, zelfs als je bewust met gezonde voeding bezig bent. Clean eten betekent niét dat je nooit iets zoets kunt snacken: er zijn ontzettend veel lekkere, gezonde traktaties die passen binnen een clean dieet. Deze choco-kokos bites zijn daar een extreem goed voorbeeld van! Ze zijn namelijk suiker, gluten, en lactosevrij én ontzettend makkelijk te maken.

Suikervrije Choco-Kokos bites

Ingrediënten
1 cup geraspte kokos
1/4 cup kokosvet
5 dadels, ontpit
1/2 tl vanille extract
snufje zeezout
50-75 gram pure chocolate (suikervrij)

allergie1

Bereidingswijze

1. Smelt in een klein pannetje het kokosvet. Als dit goed heet is, voeg je de geraspte kokos toe. Haal het pannetje van het vuur en roer de kokos door het vet. De kokos zal nu verkleuren en licht bruin worden. Blijf goed roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. Zet even apart.

2. Doe de dadels, vanille extract en zout in de keukenmachine en blend tot een romig geheel is. Voeg dit bij het kokosmengsel en roer door, zodat alles goed mengt. Het kan zijn dat je de dadelpasta even moet pletten om het mooi gemengd te krijgen.

3. Doe dit mengsel in een kleine schaal of bakvorm en dek af. Zet dit een uurtje in de vriezer om uit te harden.

4. Haal de kokosplak uit de diepvries en snijd in hapklare stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie en dip de kokosplakjes in de gesmolten chocolade. Leg de choco-kokos bites op een vel bakpapier en laat ze nog afkoelen en uitharden in de koelkast (ongeveer een uur).

That’s it! Enjoy! ♥

bites1

Print Friendly