Ik weet het, het is 6 oktober op het moment dat dit artikel over de Foodblogswap van september online komt. Ik ben helaas de laatste 2 weken van september ziek geweest, waardoor dit artikel wat vertraging heeft opgelopen.

Goed, tijd voor de Foodblogswap: het online ‘event’ op Facebook. Een grote groep Nederlandse foodbloggers schrijft zich voor de swap in en dan wordt er elke maand een verdeling van alle inschrijvingen gemaakt. Je kookt dan elke maand een recept van een andere foodblogger. Deze maand mag ik koken van Emmelien’s blog: Zoet en Roze.

Emmelien heeft ontzettend veel lekkere recepten op haar leuke blog en ik ben groot fan van haar mooie foto’s. Ze heeft heel wat suikervrije en glutenvrije recepten, dus daar ben ik heel erg blij mee. Ook kun je bij haar allerlei huisgemaakte baksels bestellen!

Warme Chocolademelk - Blij Zonder Suiker

Ik heb door een gebrek aan tijd dit keer niet voor een heel avontuurlijk recept gekozen, maar ik heb wel een aantal recepten opgeslagen die ik alsnog buiten de Foodblogswap om zal maken. Ik heb de warme chocolademelk met een cayenne kick gemaakt. Dit omdat ik zelf niet veel verder kom dan cacaopoeder oplossen in lactosevrije melk 😉 Het recept is volgens Emmelien geïnspireerd op het recept van een Zwitserse chocolademaker. Dat belooft wat!

Ik moet bij chocolademelk met cayenne trouwens altijd denken aan de film Chocolat. Door die film leerde ik dat cayenne de intensiteit van chocolade versterkt. Wat een heerlijke film is dat toch (én met geweldige muziek) !

Ingrediënten
Voor 2 mokken
500 ml ongezoete amandelmelk
1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, zaadjes eruit geschraapt
4 el (rauwe) cacao
¼ tl cayennepeper
1 el (rauwe) honing
1 el kokosbloesemsuiker
snufje zout
125 ml warm water

allergie1

Bereidingswijze
1. Allereerst: gooi de zaadjes uit het vanillestokje niet weg! Doe deze in een klein potje en bewaar voor iets anders.

2. Doe de melk in een pan en verwarm het samen met de vanille (de zaadjes en het stokje) op een matig vuur. Roer de cacao en cayennepeper door de melk, tot het mengsel glad is. Voeg de honing, kokosbloesemsuiker en zout toe en laat volledig in de melk oplossen. Leng de chocolademelk aan met het water en warm nog even goed door. Verwijder het vanillestokje. Klop met een garde of staafmixer de chocolademelk schuimig. Serveer in mokken.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly