Laatst gingen we bij vrienden eten en ze hadden de hele maaltijd ‘Wendy-proof‘ gemaakt: echt ontzettend lief! Als nagerecht hadden ze deze heerlijke chocolademousse gemaakt. Ik was op slag verliefd! Een chocolademousse zonder zuivel en zonder suiker: wat wil je nog meer? Ook heb je dit in een mum van tijd op tafel staan: gewoon alles in de blender gooien en blenden maar!

chocolademousse1

Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik er nu pas achter ben gekomen dat Alpro Sojamelk gewoon suiker bevat. Ik let altijd op ingrediëntenlijsten, maar bij basic producten zoals melk doe ik dat blijkbaar niet goed genoeg. Alpro zet het wel netjes op de verpakking, dus het is volkomen mijn naïviteit in dit geval. Alleen laat ik het de volgende keer helaas staan. Toch jammer dat in een product als melk – ook al is het geen koemelk – suiker zit. Ook gaat het om ruim 1 theelepel suiker per 200 ml. Ik vind dat best veel eigenlijk. Voor melk…

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 avocado
1 (rijpe) banaan
lactosevrije melk, amandelmelk (zonder suiker) of kokosmelk
1-2 tl kaneel
1-2 el cacao
1-2 tl ahornsiroop (of andere suikervervanger)
1/2 tl vanille extract
2 el geraspte kokos

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten (behalve de kokos en melk) in de blender (of gebruik een staafmixer) en pureer het geheel. Voeg beetje bij beetje wat melk toe tot het een lobbig geheel wordt.

2. Doe alles in een grote kom en roer de kokos erdoorheen. Dek het geheel af en zet het een uurtje in de vriezer voor je het serveert.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly