“Chokos?” Ik hoor het je denken. Ik vond dat wel een toepasselijke term voor de combinatie van chocolade en kokos, dus bij deze kunnen we een nieuw woord toevoegen aan de Dikke Van Dale 😉 Dit recept voor chocolade & kokos boter is ontzettend snel te maken en oh-zo lekker!

Chocolade & Kokos boter

Ik ben – zoals ik volgens mij al wel vaker heb gezegd – gróót fan van kokos en alles wat er mee te maken heeft. Ook chocolade is één van mijn guilty pleasures, alhoewel ik dat bijna nooit meer eet. Maar soms, soms zijn er van die momenten dat het toch wel echt even moet. Witte en melkchocolade zijn natuurlijk uit den boze voor mij (suiker en melk, hallo!), maar suikervrije pure chocolade…mmm.

De combinatie van chocolade, honing én kokos is wat mij betreft perfect. Het is dat ik geen Nutella meer op mijn brood mis, maar anders zou dit echt een goede vervanger zijn. Ook lekker op pannenkoeken en in baksels (en natuurlijk zo hoppa rechtstreeks uit de pot). Het is super snel klaar en goed houdbaar als je het in een afgesloten pot (wel uitkoken van tevoren).

Ingrediënten
4 cups geraspte kokos
2 el kokosvet, gesmolten
1/2 tl biologische honing
1/2 tl vanille extract
1/2 tl kaneel
100 gram pure, suikervrije chocolade, in stukjes
snufje zeezout

allergie1

Bereidingswijze
1. Doe 3 cups van de geraspte kokos samen met het gesmolten kokosvet in een keukenmachine of blender en blend tot een mooi en glad geheel is.

2. Voeg de rest van de kokos en de honing toe en laat draaien tot het weer glad is. Dit duurt een paar minuten, afhankelijk van welk apparaat je gebruikt.

3. Vervolgens voeg je het zout, kaneel, vanille extract en chocolade toe en blend tot een gladde ‘boter’ is. Giet dit in een (uitgekookt) potje en bewaar op kamertemperatuur.

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly