Ik houd van variatie in mijn ontbijt, al moet ik eerlijk bekennen dat ik wel fases doormaak. Zo heb ik een tijd lang elke dag smoothies gedronken, toen weer overnight oats en ook de banaan-ei pannenkoekjes heb ik heel vaak gemaakt. De laatste tijd ben ik weer aan de rijstwafels met pindakaas en een banaan als ontbijt. Tot ik dit recept tegenkwam. Dit is werkelijk zo ontzettend lekker (mits je van kokos houdt)!

havermoutklein
Dit is niet iets wat ik elke dag maak, maar zo 1 of 2 keer per week. Met name omdat het 20 minuten in de oven moet en op werkdagen heb ik daar helaas ‘s ochtends geen tijd voor. Dan blijf ik liever nog net even wat langer liggen 😉

Voor mij is alles met kokos vaak een succes, zo ook deze havermout. Dit recept is vrij van suiker, gluten en koemelk. Oh, en ook nog eens vegan.

Dit recept maakt gebruikt van cups als maateenheid. Klik hier voor meer informatie.

Ingrediënten
Voor 1 persoon
1/2 cup havermout
1 el geraspte kokos
snufje zout
suikervervanger naar keuze en naar smaak
1/4 cup geprakte banaan
1/4 tsp vanille extract
1/4 cup kokosmelk
2 el kokosboter, gesmolten
suikervrije pure chocolade, in stukjes gehakt

Allergie Info

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet een klein bakvormpje in.

2. Meng alle droge ingrediënten in een kom en roer daar vervolgens de natte ingrediënten doorheen. Giet in de bakvorm en bak gedurende 20 minuten.

That’s it! Enjoy! ♥

Geïnspireerd op dit recept.

Print Friendly