Cranberry-saus is voor mij echt zo’n typisch sausje dat je eigenlijk alleen met kerst eet. Nu liggen er overal verse cranberry’s in de winkels (ik zag ze zelfs bij de Aldi), dus maak deze saus nu ze in het seizoen zijn! De rest van het jaar is het lastig om ze te vinden namelijk (weet ik uit ervaring).
Cranberry-saus is heerlijk met bijvoorbeeld kalkoen of kip. Als je saus over hebt, gooi dit dan niet weg. Het is namelijk ook super lekker om aan je overnight oats toe te voegen of te verwerken in bijvoorbeeld (chocolade)muffins.
Dit recept maakt gebruik van cups als maateenheid. Voor meer informatie over cups en de hoeveelheden, klik hier.
Ingrediënten
350 gram verse cranberry’s
1 cup palmsuiker
1 cup vers geperst sinaasappelsap
1 tl sinaasappelrasp
1 tl kaneel
Bereidingswijze
1. Doe de alle ingredienten in een pan en breng aan de kook. Laat koken tot de cranberry’s open knappen en zet vervolgens het vuur lager zodat het even kan sudderen tot het iets dikker wordt.
2. Giet de saus in een kom, dek af en laat in de koelkast afkoelen.
That’s it! Enjoy! ♥
Lekker kerst recept!
Yaay, thanks!
Hoi!
Ik heb net de saus gemaakt precies zoals jij omschreef maar hij is lang niet zo mooi helder rood als bij jou…. hij is meer bruinachtig…. natuurlijk van de palmsuiker… staat nu in de koelkast en ik proef hem pas als hij is afgekoeld!
Klopt: ik bewerk de foto’s altijd een beetje, maar in het echt is ie wat donkerder. Komt idd door de palmsuiker 🙂 fijne kerst!
Palmsuiker…wouw dat is niet echt een verbetering. Dat wordt even verder Googlen 🙂
Daar zijn de meningen over verdeeld. Palmsuiker is niet geraffineerd en met mate gebruikt is dit een fijne suikervervanger, vind ik.