Het is jullie vast niet ontgaan dat ik een groot fan ben van kokos. Ik gebruik het met enige regelmaat in mijn recepten. Toen ik nog suiker at, was Ferrero Raffaello echt één van mijn favoriete snoepjes. De romige smaak gecombineerd met een gezonde dosis kokos was voor mij echt perfect. Helaas moet ik ze nu laten staan, maar dat betekent niet dat ik ze niet zelf kan maken. Ik kwam dit recept tegen op Kleurrijk Eten en heb het aangepast zodat het geen lactose en suiker meer bevat.

kokosraffaello

Ik heb deze Faux Raffaello’s samen gemaakt met mijn partner in crime Vera en we hebben ze ‘s avonds voorgeschoteld aan de dames die ze had uitgenodigd voor een zogenaamde Cabana homeparty. Het was het ideale moment om ze te testen, want wij zijn inmiddels al gewend aan een minder zoete smaak, maar we vroegen ons af of anderen ze ook lekker vonden. Het oordeel was enorm positief!

Dit recept is echt zó makkelijk en snel klaar. Het is haast té makkelijk om niet eens te proberen 🙂 Het originele recept maakt gebruik van gecondenseerde melk, maar dat kan ik dus zelf niet eten. Ik heb gekozen voor de Rice Dream Praliné Hazelnut-Almond omdat hier geen suiker in zit, maar het wel een zoete smaak heeft. Gewone Rice Dream of Alpro Soya zou volgens mij niet de gewenste zoetigheid geven. Wij hadden ongeveer 8 el nodig, maar als het geheel te vochtig is, dan kun je wat meer amandelmeel toevoegen.

Je zou eventueel de helft van de Rice Dream kunnen vervangen door kokosmelk om het geheel een romigere smaak te geven.

Ingrediënten
Voor +/- 15 stuks
100 gr geraspte kokos (eventueel getoast)
40 gr amandelmeel (fijn)
7-9 el Rice Dream Praliné Hazelnut-Almond
1/2 tl vanille extract
15 losse amandelen
geraspte kokos ter garnering

allergie1

Bereidingswijze

1. Meng alles in een kom door elkaar. Begin met 7 el vloeistof en kijk even of je er balletjes van kan maken. Vallen ze nog uit elkaar? Voeg dan wat meer toe.

2. Draai balletjes van het kokosmengsel en stop er een amandel in. Maak er dan een mooi rond balletje van en bestrooi (of rol) in de extra kokos. Herhaal dit tot het mengsel op is.

3. Leg de balletjes minstens een uur in de koelkast zodat ze wat harder worden. Wij hebben ze uiteindelijk even in de diepvries gelegd en dat werkte prima. Haal ze een uur voordat je ze wilt serveren uit de diepvries: dan zijn ze perfect!

That’s it! Enjoy! ♥

Print Friendly